:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 234
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Путин нареди вътрешно разследване

СНИМКА: INSIDETHEGAMES.BIZ
Томас Бах по време на речта си пред участниците в "Спорт Акорд" в Лозана.
Руският президент Владимир Путин нареди да се проведе вътрешно разследване на допинг скандала с леката атлетика след разкритията в доклада на независимата комисия на WADA за системна употреба на забранени вещества и тайно унищожаване на положителни проби. Той настоя за персонално посочване на виновните.

"Въпросите за борбата с допинга в спорта за съжаление са актуални, както и преди, и изискват постоянно внимание. Колкото до последните събития около нашата лекоатлетическа федерация, моля министърът на спорта и всички свързани със спорта колеги да обърнат особено внимание. Трябва да се направи собствено вътрешно разследване и да се осигури открито професионално сътрудничество с международните антидопингови структури", заяви Путин след срещата си в сряда със спортния министър Виталий Мутко и шефовете на федерации, по принцип посветена на подготовката за олимпиадата в Рио `16.

Путин е заяви още, че Русия трябва да направи всичко, за да се избави от тези проблеми, и добави: "Във всеки случай трябва да защитим нашите спортисти от употреба на забранени препарати. Това е за тяхното здраве. И, разбира се, борбата трябва да е честна."

Президентът назова и спортовете, които трябва да наваксват в подготовката си за Рио `16: "Олимпийският цикъл показа слабите ни места. Това са практически всички спортни игри, атлетиката, шосейното колоездене, плуването, стрелбата, гребането, триатлонът, тенисът на маса и бадминтонът".

Същевременно президентът на МОК Томас Бах обяви, че комитетът няма правомощия да спре руския атлетически отбор от Рио `16, както призова WADA.

"Само международната федерация IAAF може да вземе такова решение. Държим връзка с нея, дискутираме. Сигурен съм, че случаят ще бъде разрешен по подходящ начин. Това ще помогне за изчистване на спорта от допинг", заяви Бах в Лозана, където откри форума "Спорт Акорд".
726
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД