:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 223
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Марица" се класира на 1/8-финал за Купата на CEV

Иван Петков
В дебютното си участие в европейските клубни турнири по волейбол женският шампион на България "Марица" се класира за 1/8-финалите на надпреварата за Купата на CEV. В I кръг на втория най-престижен континентален турнир "жълто-сините" отстраниха белгийския "Дофин" (Шарльороа), след като се наложиха с 3:1 (21, -17, 15, 13) на реванша в Пловдив. В първия мач българките бяха били с 3:0 гейма като гости.

"Благодаря на момичетата и за двата мача, които изиграха на висота. Така направиха, че да продължим напред. Разбира се, има още много, върху което да работим. Но за момента сме щастливи, че сме в следващия кръг на много, много силен турнир", сподели треньорът на "Марица" Иван Петков.

С най-голям принос за победата онзи ден бе капитанът Ана Радичева с 15 т. (2 блока, 3 аса), а най-опитната в състава на пловдивчанки - Радосвета Тенева-Миличевич, добави 14 т. (3 блока).

"Беше интересен мач и най-хубавото е, че завърши в наша полза - коментира бившата националка Тенева. - Трябва да продължим да показваме нашата игра, да играем добър волейбол и ако успеем да преминем още един кръг, ще е много добре. Най-вероятно германският "Шверин" ще ни бъде следващият съперник, но според мен е преодолим отбор."

Противникът на "Марица" на 1/8-финалите трябваше да бъде определен снощи в реванша между "Шверин" и чешкия "Оломоуц". Германките бяха спечелили първия мач с 3:0 у дома.
564
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД