:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 255
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Конституционният съд на Испания



обяви за незаконна резолюцията за независимост на каталунския парламент с аргумента, че нарушава испанската конституция. Правителството на Каталуня обаче заяви, че ще продължи по начертания път въпреки решението. "Политическата воля на правителството на Каталуня е да продължи напред по пътя, очертан в резолюцията, която бе приета в понеделник от каталунския парламент", заяви на специално свикана пресконференция вицепрезидентът на Каталуня Неус Мунте. С резолюцията бе провъзгласено "началото на процеса за създаване на независима държава Каталуня с републиканска форма на управление". Мадрид предупреди Барселона, че при неизпълнение на решението на съда каталунският премиер Артуро Мас, както и председателят на каталунския парламент могат да бъдат отстранени от длъжност.



Въоръжените сили на иракските кюрди



започнаха мощна офанзива за освобождаване на стратегическия град Синджар от "Ислямска държава", съобщиха световните агенции. Операцията е подкрепяна от бойни самолети на оглавяваната от САЩ международна коалиция, както и от артилерия, която подложи на интензивен обстрел позициите на джихадистите в Синджар и околностите му. Най-малко 7500 бойци от кюрдските военизирани формирования "пешмерга" атакуват града в Северозападен Ирак по няколко направления. Синджар е разположен на стратегически път, свързващ град Мосул, който е крепост на ИД в Северен Ирак, със Сирия, където джихадистите също контролират обширни територии. "Ислямска държава" превзе Синджар през август 2014 г., подлагайки на гонения и насилия религиозното малцинство на йезидите, обитаващи града.





Двама племенници на първата дама на Венецуела



Силия Флорес бяха арестувани в Хаити по обвинение, че са планирали да внесат 800 кг кокаин в САЩ. Те ще бъдат изправени пред съд в Ню Йорк. Двамата са арестувани във вторник в Порт-о-Пренс след пристигането им от Венецуела с частен самолет. Двамата заподозрени Ефраин Кампос и Франсиско Флорес са екстрадирани от Хаити и се очаква днес да бъдат подведени под отговорност от съд в Ню Йорк. След 3 седмици във Венецуела предстоят парламентарни избори. Според експерти скандалът най-вероятно ще изостри и без това напрегнатите отношения между САЩ и Венецуела. И двамата мъже имат дипломатически паспорти, но нямат дипломатически имунитет.







53
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД