:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 292
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Русия "случайно" показа ново секретно оръжие

Държавни телевизии разкриха новия "Цар торпедо", чиято функция е радиоактивно замърсяване на обширни зони
Дмитрий Песков, говорител на Кремъл: "Действително някои секретни данни попаднаха в обектива на камерата и кадрите след това бяха изтрити от сайтовете на тези канали. Надяваме се, че това няма да се повтори".
Руски телевизии излъчиха "погрешка" кадри със секретна система за торпеда с ядрен заряд, която в момента е в процес на разработване в Русия. Двата държавни канала - НТВ и Първи канал, излъчиха в сряда кадри, на които се вижда как руски военен разглежда документ с чертежи и описание на нова система за торпеда, наречена "Статус-6". Торпедата, чието разработване е с гриф "секретно", ще бъдат изстрелвани от подводници с цел радиоактивно замърсяване на обширни зони, които да станат неизползваеми за военни, земеделски или икономически цели за дълъг период от време, се разбира от текста на кадрите. Заснетото видео е от среща на президента Владимир Путин с високопоставени представители от отбранителния сектор в Сочи. На срещата той заяви, че страната ще разработва нападателни системи, способни да преодолеят всяка противоракетна защита. Проектът, известен като "Статус-6", се видя в кратък кадър от репортажа, заснет през рамото на началника на Главното оперативно управление на Генщаба генерал Андрей Картнаполов. Във видеото се вижда как той държи схема с концепцията и сроковете за реализиране на разработка с гриф "Строто секретно". Разработчик на океанската многоцелева система "Статус-6" е конструкторското бюро "Рубин", едно от водещите в бившия СССР и Русия в областта на поводниците, включително на новите "Борей".

Потенциален носител на това оръжие са две ядрени подводници - изграждащата се в момента "Белгород" (тя е със специално предназначение и представлява довършване на подводния ракетен крайцер от клас "Антей"), както и подводницата със специално предназначение "Хабаровск", която се строи от юли 2014 г. Проектът за ядреното торпедо "Статус-6" има далекобойност 10 000 км, калибър 1.6 метра и се движи на дълбочина 1000 метра. Торпедото е оборудвано с малогабаритен ядрен реактор, който осигурява скорост от 103-185 км/ч. По дълбочина на потапяне и скорост торпедото превъзхожда американските "Марк 54". Основният поразяващ фактор на новия "Цар торпедо", както вече го наричат специалистите, не е създаването на цунами, както при Т-15, а гигантско ядрено замърсяване на крайбрежието. Имайки предвид, че торпедото беше представено по време на заседание на Министерството на отбраната на Русия, посветено на противоракетната отбрана на САЩ, то това оръжие може да се разглежда като асиметричен отговор на американската ПРО, коментират повечето медии.

Влиятелният американски новинарски сайт "Дейли бийст" коментира, че действията на контролираната от Кремъл държавна телевизия съвсем не са "случайни". Дали това не е просто трик, за да се вдигне шум за руската военна мощ, пита изданието по повод показаните по телевизията технически характеристики на новото руско оръжие. Става дума за "мръсна бомба", която пръска радиация и се изстрелва от безекипажна подводница дрон, монтирана на гърба на друга подводница, уточнява сайтът.







СНИМКА: www.1tv.ru
Кадър от руската държавна телевизия Първи канал с чертежи и описание на нова система за торпеда, наречена "Статус-6".
12
194
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
12 Ноември 2015 19:22
Ще кажа на баба ми че е случайно. Може и да повярва. Тя е доста доверчива
12 Ноември 2015 19:36
Последно - торпедО ли е или торпедА [Сахарова]?
12 Ноември 2015 19:40
Влиятелният американски новинарски сайт "Дейли бийст" коментира, че действията на контролираната от Кремъл държавна телевизия съвсем не са "случайни".

Когато настъпи робовладелският рай няма да има подобни примитивни коментари на робовладелски източници на всяка новина от Русия...
Но до настъпване на робовладелския рай винаги ще има подобни примитивни коментари на робовладелски източници на всяка новина от Русия...
Диалектика!
Което ни дава основание да заключим, че все още не е настъпил робовладелският рай...
Което пък ни отвежда до мисълта, че се намираме в някакъв кръг на робовладелския ад, след като контролираният от Белия дом американски новинарски сайт "Дейли бийст" е избълвал поредния бълвоч срещу Русия...
12 Ноември 2015 21:19
Хпролет повикало, а Зима получило - тъй е решил, Дедо Божко ...
12 Ноември 2015 21:39
Тонкиу намек на руснаците е! Абе вие си харчете милиарди да изграждате противоракетен щит по въздух.. а ние ще ви думнем под водата! Типичен асимитричен отговор по руски! Това им е силата на руснаците, че мислят неординарно!
12 Ноември 2015 21:44
Още една тема по тая новина? Ще има ли трета за днес, или ще е утре?
12 Ноември 2015 22:03
Това дето го държи шапкаря не е чертеж, а рекламен матриал за ширпотреба. Ria.ru ги пускат редовно в рубриката "Иконографика"
Малко ми е странно как от това нещастно листче са разбрали сичките ТТД описани в статията, че и за какво точно ще се използва торпедото.
Ама как звучи само: "широко радиационно замърсяване"!
12 Ноември 2015 22:06
Какво, какво била показала Русия?
13 Ноември 2015 03:32
. Проектът за ядреното торпедо "Статус-6" има далекобойност 10 000 км, калибър 1.6 метра и се движи на дълбочина 1000 метра. Торпедото е оборудвано с малогабаритен ядрен реактор, който осигурява скорост от 103-185 км/ч.

Като се имат предвид данните за грамотността и образованието от съседната статия - таз шегичка може и да мине пред популацията .
13 Ноември 2015 10:34
Това "изтичане" на информация не е толкова невинно, колкото може да изглежда на пръв поглед.

Да си спомним времето на "Студената война". Помните ли че тогава официалната теза беше: " на нас западните народи не са ни враг, враг ни са техните ръководители. Целта ни е да сменим строя и да дадем възмжност на западните народи да тръгнат по нашия път" !

Сега няма такова нещо. Никой не си фантазира за "смяна на строя", никой не иска да налага своите ценности.

И тук вече няма и проблем да се говори за "радиоактивно замърсяване" на територии където живее мирно население. Маските са хвърлени, няма вече стеснителност от тези идеи !

Това е фундаментална промяна в "чипа". Запада отвори 'Кутията на Пандора" и ще си бере последствията от това.....

13 Ноември 2015 10:41
Да не говорим, че тук се предполага използване на Кобалт-60. Апокалиптичен изотоп, за който по време на "Студената война" имаше негласно правило да не се използва защото предизвиква огромно замърсяване.......

13 Ноември 2015 16:53
10 хил. км. с мълниеносните 185 км/ч. Ще трябва и макдоналдси да му нацвъкат там по дъното. Толкова шофьорлък без почивки си е утрепия.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД