:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Андерс Югеман
Хърватия и Словения се скараха

заради телената ограда по границата между двете страни, предадоха агенциите. Хърватското МВР изпрати протестна нота до изпълняващия длъжността посланик на Словения в Загреб, тъй като част от оградата с бодливата тел на Любляна на границата между двете държави навлиза на хърватска територия. При нейното издигане в сряда словенските войници са навлезли в региона на Сутла и на мястото веднага са били изпратени сили за бързо реагиране на хърватската полиция, съобщи хърватският министър на вътрешните работи Ранко Остоич. Хърватски медии информират, че ситуацията от двете страни на границата е била много напрегната, тъй като от словенска страна също е имало около 50 служители на полицейските сили за бързо реагиране. След преговори между висшестоящи полицейски представители спецчастите били изтеглени.





Швеция временно ще възстанови контрола

по границите си, за да се справи с мигрантския поток, който застрашава обществения ред и затруднява работата на имиграционните служби, съобщи Би Би Си. Вътрешният министър на страната Андерс Югеман обясни решението с рекордния брой мигранти, които влизат в Швеция, и притесненията на силите на реда, че съществува заплаха за обществения ред. Той разкри също, че голям брой непридружавани деца изчезват и социалните служби не могат да се справят с откриването им. Говорителят на кралския двор на Швеция Маргарета Торгрен отрече информацията, че кралските имоти, и по-специално стокхолмският дворец, може да бъдат използвани за настаняване на бежанци, съобщи вестник Expressen.



Латвия ще наложи забрана



върху носенето на бурки в страната, съобщиха местните медии. Законопроектът, подготвен от Министерството на правосъдието, е бил одобрен по време на закрито правителствено съвещание. Съгласно него в страната ще бъде въведена забрана за носене на дрехи, скриващи лицето - мюсюлмански бурки (хиджаб) и никаби. Според отчет на правосъдното министерство, базиращ се на опита на другите страни и постановление на Европейския съд по правата на човека, дадената норма е необходима при общуването с представителите на други култури от съображения за сигурност.

47
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД