:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 274
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЕС се надява да ограничи нелегалните мигранти от Африка с 1.8 млрд. евро

Унгарският премиер Виктор Орбан определи бежанската криза като заговор на левицата
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Шефът на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер (вдясно) минава покрай двама делегати от Африка по време на срещата за имиграцията във Валета на остров Малта.
Лидерите на страните от ЕС и от Африка се договориха за ограничаване на притока на нелегални имигранти от Черния към Стария континент, предадоха информационните агенции. Това стана по време на двудневната среща на върха, която се проведе в малтийската столица Валета. Лидерите приеха план за действие, който предвижда отпускането на финансова помощ за африканските страни, възможности за законна имиграция, борба срещу трафика на хора и мерки за ускорено връщане на африканците, които не са получили право да пребивават на Стария континент. Мерките трябва да бъдат реализирани до края на 2016 г. Евролидерите обявиха началото на работата на специален фонд в помощ на африканските държави, който ще разполага с 1.8 млрд. евро. България, която на форума в Малта бе представена от премиера Бойко Борисов, ще участва с 50 000 евро. "Българският принос от 50 000 евро във фонд за Африка няма да натовари допълнително бюджета на страната", поясни Борисов, цитиран от БНР.

Във Валета бе договорено да бъде удвоен броят на отпуснатите стипендии за студенти и от Африка по програмата "Еразъм +". Започват и преговори с африканските страни за облекчаване на визовия режим и за реадмисия. ЕС ще започне реализацията на проекти за регионално развитие в държавите от Африканския рог. Като част от мерките за борбата с незаконната имиграция, ЕС ще изпрати в Нигер спецекип от разследващи трафика на хора. Ако пилотният проект се окаже успешен, подобни екипи ще бъдат изпратени и в други африкански страни. За да се оптимизира режимът за връщане на нелегални имигранти, представители на африканските страни ще пристигнат в Европа, за да идентифицират националността на пристигащите в Европа.

Веднага след края на срещата на върха ЕС - Африка във Валета започна и неформалната среща на лидерите на 28-те страни - членки на ЕС, която бе свикана от председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Основната тема е прилагането на договорените вече мерки за разрешаване на бежанската криза.

Унгарският премиер Виктор Орбан обяви в интервю за "Велтвохе", че притокът на бежанци от Близкия изток и Африка към Европа може да бъде част от заговор на левицата, която иска да напълни континента със свои избиратели и така да увеличи избирателите. Той цитира есета на "европейската левица и радикални американски демократи", които предвиждали поява на европейска свръхдържава в ущърб на традиционните национални държави.
2
55
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
12 Ноември 2015 21:13
Англосаксите да сторят своята Пролет и в Черна Африка - окончателно да втасаме ...
Не е до смях ...
12 Ноември 2015 22:48
Прав е Орбан, особено се старае сер гей.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД