:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 476
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Прибързана бе визитата на Вселенския патриарх



Вартоломей в София, а главният двигател за нея бяха светски кръгове с политически цели. Това обяви пловдивският митрополит Николай в официална позиция по повод посещението на Вартоломей, награждаването му с орден "Стара планина" и изразените претенции, които взривиха обществото. Според митрополита Светият синод и лично патриарх Неофит са били подложени на натиск да се отправи и абсолютно задължителната в тези случаи канонична покана, без каквато никой представител на православна или друга християнска църква не би стъпил в България. "БПЦ беше принудена, включително медийно, да отправи покана за едно посещение, за което ние изначално знаехме, че не е подготвено както трябва. Както и знаехме, че в момента между БПЦ и Вселенската патриаршия има някои открити въпроси, за чието отстраняване е необходимо малко време, такт и спокойствие", обяснява митрополит Николай.



Отговорност може да се носи и без оставки,



заяви лидерът на БСП Михаил Миков, съобщиха от пресцентъра на партията. "Членовете на ИБ на БСП заявиха готовността си да подадат оставка. Аз им казах, че не искам това от тях", допълни той. И обясни, че хората са се нагледали на оставки и как на следващия ден същите хора се кандидатират за същите постове. Миков подчерта, че с поведението си, със законодателните си инициативи БСП се връщала към поведението на автентична лява партия, която може да защитава интересите на голяма част от българските граждани. Но освен точния курс имало нужда и от доверието на хората, което левицата се бори да си върне. По думите му трябва да се спре търсенето на алтернативи на решенията на конгреса и на поведението на ръководството, за да спре да се разединява партията.
63
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД