:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Баскетболистките отчаяха дори треньора си

Нападението ни е безобразно, отсъди селекционерът Божков след резила на националките срещу Гърция
СНИМКА: БГНЕС
Гъркините (в тъмни екипи) спечелиха още първата спорна топка в зала "Булстрад Арена" и постепенно наложиха тотално преимущество при гостуването си в Русе.
Женският национален отбор на България на практика загуби шансове за класиране на Евробаскет '17 още след втория си мач от квалификациите. Селекцията на Георги Божков допусна катастрофално поражение с 40:74 срещу Гърция като домакин в Русе и се закотви в дъното на гр. F с отчайваща точкова разлика.

"Много слаба игра - смути се самият треньор Божков. - Не мога да си обясня такова притеснение и такова шашкане в игрището. Имаме чисти, отворени стрелби, възможности за добри атаки, но не можем да ги вкараме. Процентът е много слаб, не съм виждал такова нещо..."

Българките се представиха изключително слабо в атака още от първата четвърт и за 10 мин. успяха да отбележат едва 11 т. По ирония на съдбата обаче това се оказа най-резултатната част за нашите, които вкараха по 10 т. в следващите две и само 9 т. в последната.

С най-голям принос бе Радостина Димитрова, която единствена постигна двуцифрен точков актив - 11 т. Зорница Костова и Милена Томова допринесоха с по 6 т. От гъркините най-много кошове реализира Евантия Малци, която завърши с 21 т., а Стиляни Калциду добави 16 т.

"Трябва да признаем и класата на Гърция, който е много силен отбор. Отделно те играха много добре в този мач. Смятам обаче, че нашето нападение е безобразно. Не е нормално да има такова притеснение в момичетата, които извън игрището имат друго самочувствие - добави националният селекционер пред БНТ. - Като направим анализите, ще мислим върху проблемите. Със сигурност обаче имаме проблем в нашето нападение. И в двата мача то е катастрофа. Би трябвало през февруари да изглеждаме по-добре. Не мога да си представя да изпуснем толкова атаки, толкова много стрелби, които са чисти, и да не можем да ги вкараме."



РАВНОСМЕТКА

След като в първия си мач от квалификациите България претърпя разгром с 39:72 от Русия като гост в Екатеринбург, в момента тимът ни дели последно място с Швейцария. Двата отбора, очертаващи се като аутсайдери в потока, имат по 2 т., като нашите са с малко по-добра точкова разлика - 79:146 (-67) срещу 94:169 (-75). В следващия кръг на 20 февруари предстои сблъсъкът България - Швейцария.
588
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД