:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 370
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Министър Кралев: Загубата на НСБ е натрупана при предишния шеф

Красен Кралев
Отговорност за натрупаната загуба на "Национална спортна база" ЕАД носи предишният изп. директор Марио Примджанов. Това обяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който се явява принципал на държавната фирма, ден след като стана ясно, че търговското дружество, стопанисващо най-големите спортни обекти от национално значение, е с отрицателен баланс в размер на 22.4 млн. лв. след края на 2014 г.

"Факт е, че НСБ има задължения от над 22 млн. лв., които са натрупани за седем години. Една трета от тази сума е от 2014-а, когато управител беше Марио Примджанов - обясни Кралев. - Деветдесет процента е счетоводна загуба, свързана с амортизационни отчисления. Само за "Арена Армеец" те са 2.5 млн. лв. на година. Счетоводната загуба не влияе на капиталовата адекватност на дружеството, което има капитал от 211 млн. лв."

Точно преди година цялото ръководство на НСБ начело с Примджанов бе сменено и за изп. директор бе назначен Пламен Манолов. Именно към него са отправени препоръките в доклада на Сметната палата след извършения одит за периода 2013-2014 г.

"Сегашното ръководство се съобразява изцяло с препоръките на Сметната палата - коментира Кралев. - Очаквам далече по-добри финансови резултати за 2015 г. Все пак основната цел на НСБ не е печалбата, а да инвестира и да поддържа спортните съоръжения в страната."
728
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД