:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 356
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Иван Саморано ще дойде на юбилея на Христо Стоичков в София

СНИМКА: МОКО
Иван Саморано
Иван Саморано е поредното име от световния футбол, коeто ще дойде в София за юбилея на Христо Стоичков на 20 май догодина. Той потвърди това пред испанските медии.

Кариерата на чилийския футболист започва през 80-те години в Чили в школата на "Трасандино", като още тогава Саморано показва, че има талант. Кариерата си в Европа той започва първо в швейцарския "Санкт Гален", където играе в продължение на 3 сезона, след което преминава в "Севиля", където играе от 1990 до 1992 г. През същата година Иван Саморано преминава в "Реал" (Мадрид), където става и голмайстор на Примера дивисион за сезон 1994-1995 г. За "Кралския клуб" нападателят изиграва 137 мача и реализира 77 гола. През 1996 г. Иван Саморано преминава в "Интер", с който успява да спечели Купата на УЕФА през 1998 г. За националния отбор на Чили той изиграва 69 мача и успява да отбележи 34 гола за времето от 1987 до 2001 г. За този период успява да достигне до 1/8-финал на Световното първенство във Франция през 1998 г., а също така да спечели и бронзов медал от Олимпийските игри в Сидни през 2000 г.

Другите знаменити личности от световния футбол, които до момента са потвърдили, че ще уважат юбилея на Христо Стоичков са Диего Марадона, Карлос Валдерама, Георге Хаджи, Георге Попеску, Хорхе Кампос, Хосе Чилаверт и Даниеле Масаро.

1043
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД