:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 330
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Уди Алън режисира любов между професор и студентка

снимка: Kino Nova/BS Films
Алън за втори път след "Магия в полунощ" избира Ема Стоун за своя муза; както преди това Скарлет Йохансон озари няколко негови последователни продукции.
След няколко дни Уди Алън ще навърши 80, но качеството и количеството, което произвежда като режисьор и сценарист, е направо смайващо. Безспорно най-известният и продуктивен автор на независимо кино в съвременността нюйоркчанинът Алън Стюарт Кьонигсберг е заснел 47 филма за по-малко от пет десетилетия. Сам пише сценариите им, а често се и появява на екран. Последната година, в която не е имал премиера, е 1981-а - от тогава ни сервира по една всяка година, някои дори по две. Започнал като типичен арт режисьор и любимец на претенциозните интелектуалци, напоследък дори бележи комерсиален успех (преди няколко години "Полунощ в Париж" стана най-доходоносният филм в цялата му забележителна кариера).

Разбира се, в тази изобилна продукция неизбежно има върхове и спадове. Като всеки друг опитен занаятчия, и Алън се осланя на рутината и се случва да претупва нещата. Така е и в "Почти нормален". Филмът съчетава характерната за Уди лека романтика с криминална мистерия. Поотпусналият се Хоакин Финикс си партнира с прекрасната Ема Стоун: все тази тънка червена нишка, преминаваща и през житейската биография и през творчеството на Алън, в която младите момичета имат връзки с чувствително по-възрастни мъже. В случая Тя е студентка, а Той - неин преподавател по философия; особен, мрачен и загадъчен персонаж.

Някъде в средата на филма героят на Финикс прави екзистенциален избор, който се оказва ключов за бъдещето на връзката им; бихме развалили кефа на зрителя, ако споменем точно какъв. "Почти нормален" в никакъв случай не е слаб филм - както всяка продукция на Алън, той е доста лек, интелигентен, интригуващ и с отлични актьори. Е, усеща се в него инерция и умора, няма я бохемската възторженост на "Полунощ в Париж" или сарказма на "Мачпойнт". Но все пак - "става".



3
1351
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
27 Ноември 2015 07:03
Но все пак - "става".


Това да кажеш за филм на Уди Алън! Че кой е критикът и с какво е известен, че да пише така за един от най-великите режисьори?
27 Ноември 2015 09:23

Това да кажеш за филм на Уди Алън! Че кой е критикът и с какво е известен, че да пише така за един от най-великите режисьори?


27 Ноември 2015 10:16
Доколкото разбрах американската критика е доста критична към филма, така че авторката е доста обрана в изказа си. А това, че някой е велик режисьор не значи, че всичките му филми по презумция са шедьоври. Сещам се за пример с актьор. Може Де Ниро да е един от най-признатите живи актьори, но от години не правил нищо запомнящо се.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД