:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 301
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Eвродепутатите искат промяна на правилата за данъчно облагане

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Евродепутатите одобриха резолюция за по-справедливо корпоративно данъчно облагане в Европа.
Промяна на правилата за данъчно облагане в страните - членки на ЕС, поискаха евродепутатите, съобщиха от пресцентъра на ЕП. Те приеха резолюция, в която настояват за по-справедливо корпоративно данъчно облагане, за избягване на възможностите за укриване на данъци от мултинационалните компании и за повече прозрачност в данъчните сделки. Документът бе одобрен по време на пленарната сесия в Страсбург от 508 депутати, 108 бяха "против", а 85 гласуваха с "въздържал се". Евродепутатите искат мултинационалните компании да предоставят отделни финансови отчети за всяка страна, тъй като данъците трябва да се плащат там, където е създадена стойността. Според тях съвременната данъчна конкуренция е вредна, тъй като води до агресивно данъчно планиране и укриване на налози.

В резолюцията се настоява вътрешните информатори, чиито разкрития са от обществен интерес, да получават по-добра защита. Даден е за пример случаят с бившия служител на "ПрайсуотърхаусКупърс" Антоан Делтур, който предостави информация, довела до разкритията по т.нар. "Люкслийкс". В момента Делтур е подсъдим в Люксембург.
803
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД