:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 264
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Теленор" пуска 4G услуги от 1 декември

СНИМКА: ТЕЛЕНОР
Главният изпълнителен директор на "Теленор" Стайн-Ерик Велан обяви, че компанията ще предлага 4G услуги от 1 декември.
От 1 декември "Теленор" ще предлага 4G услуги у нас. Това съобщи главният изпълнителен директор на "Теленор" Стайн-Ерик Велан вчера, година след като норвежката компания стъпи на българския пазар.

Максимално достижимата скорост на мобилни услуги от четвърто поколение ще бъде 75 Мbps. След обновяване и надграждане на мрежата новата услуга ще тръгне първо в по-големите градове. В зависимост от наличния честотен спектър "Теленор" ще продължи да разширява покритието и догодина.

Освен това 4G услугите ще могат да се ползват от всички клиенти на оператора без допълнително заплащане до 31 януари. За това трябва мобилното устройство да поддържа 4G, както и да има SIM карта с технологията. Клиентите с нови карти 3 в 1 и тези, които са закупили или заменили своята карта през последните години, вече разполагат с такава възможност. След 1 декември всеки клиент ще може да провери дали неговата SIM карта поддържа 4G, като изпрати SMS на номер 144. Ако се налага, клиентите могат да заменят своите SIM карти безплатно във всеки магазин на оператора.

"Стартът на 4G услугите тук е следващата стъпка в дългосрочната инвестиционна стратегия на "Теленор Груп" за България. След много тестове и въпреки ограниченията в честотния спектър днес вече сме готови да предложим на своите клиенти надеждна, висококачествена и високоскоростна мобилна интернет връзка", каза още Стайн-Ерик Велан.

"Теленор" има 3.8 милиона активни потребители у нас и близо 200 млн. абонати в Европа и Азия. Към края на септември услугите на компанията са достъпни на 99.5% от територията на страната. До 4 ноември 2014 г. мобилният оператор работеше на българския пазар под марката GLOBUL.
994
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД