:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 333
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Българка става директор на SAP за Югоизточна Европа

 
Румяна Тренчева става изпълнителен директор на SAP за Югоизточна Европа, съобщиха от софтуерния гигант. Досега Тренчева бе шеф на поделението за България. Тя ще поеме новия си пост от 1 януари, като ще отговаря за бизнеса на SAP в десет държави от региона: България, Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Косово, Албания, Македония, Хърватска и Словения.

„Румяна е част от компанията вече 3 години и за това време успя да постигне изключителен растеж на бизнеса на компанията в България. Нейният начин на мислене е програмиран за победа и за нея не съществуват извинения или пречки, които не могат да бъдат преодолени. Тя подкрепя екипния подход, който превръща предизвикателства във възможности, а възможностите в нови бизнеси“, коментира Симон Калуза, Изпълнителен директор на SAP за Централна и Източна Европа.

Преди да се присъедини към семейството на SAP, Румяна Тренчева е заемала ключови позиции в мултинационални компании като INDRA Sistemas S.A., Hewlett Packard, Alcatel-Lucent и Ericsson Bulgaria.

48
4805
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
48
 Видими 
01 Декември 2015 16:36
01 Декември 2015 16:42
Тя подкрепя екипния подход,
Трудовият колектив ми звучи по-честно.
01 Декември 2015 16:43
за нея не съществуват извинения или пречки, които не могат да бъдат преодолени.

Както се казваше в ХепиСоца (това го чух скоро), "Който иска да работи - търси начини, който не иска - търси оправдания". Браво нa жената!
A какво е това SAP?
01 Декември 2015 16:47
http://go.sap.com/bulgaria/about.html
01 Декември 2015 16:48
A какво е това SAP?
Това е икономически софтуер от рода на базите от данни (Оракъл, ДБ2), но с допълнителен софтер за електронизация на предприятия. Пише се на java. Тук работят повече от 200 програмисти на булевард Тотлебен. Аз щях да работя там, обаче заминах за Унгария.
01 Декември 2015 16:54
To help the world run better and improve people’s lives.

Аха, значи нещо като Социализма или пък Демократичното общество!
01 Декември 2015 16:56
Това е икономически софтуер

Още веднаж "Аха"! Значи жената е директор на софтуер!
Аз пък съм директор на хардуер!
01 Декември 2015 16:56
A какво е това SAP?

SAP е една немска робовладелска софтуерна фирма с приходи малко повече от приходите на държавния бюджет на България. От това, което ти е написал Маркс-плюс-пляс, вече и адресът не е верен
01 Декември 2015 17:00
Хм, не беше ли SAAP или този SAP e от по-ново поколение?
01 Декември 2015 17:01
A какво е това SAP?

Тия разработват софтуеър, за управление осчетоводяване на робския наемния труд, най-добрия помощник на надзирателя мениджъра .
01 Декември 2015 17:08
Навремето (2000 г.) в едно производствено предприятие ни обучаваха да работим с такъв продукт, беще доста сериозна управленска система - обхващаше счетоводство, складиране, пласмент на готова продукция, обработка на доставките на суровини и материали, демек обработваха се всички процеси на производството и пласмента и можеше да се подава информация във всеки момент.
01 Декември 2015 17:11
Хейтъри, SAP са едни от водещите в света, а софтуера им е инструмент за рязко повишаване на производителността, ефективността и от там - полезността на каквато и да е организация...

Зелените чорапи обаче си искат РСО (развито соц.общество), където всичко се "води" на тефтери, а трудовия колектив умерено покрадва и "чука частно в работно време", под бдителния поглед на Стопанска милиция...
01 Декември 2015 17:17
http://dreal.net/wiki/index.php/%D0%A1%D0%90%D0%9F_%D0%9B%D0%B0%D0%B1%D1%81

Словосъчетанието Саб Лабс произлиза от български език.
Сап
Дръжка на земеделски или дюлгерски инструмент.
"На т'слата дръжката".
(Сап да не се бърка с известната марката за производство на правоъгълници Saab, въпреки че звуци малко сходно )
Лабс
Произлиза от хубавата звучна българска дума хлабаво на Аскууски "лабаво":
„Дай малко лабак”.
Като се добави „s” за множествено число от ингелизки, става Лабс.
Словосъчетанието Саб Лабс може да бъде преведено като лабави дръжки на тесли.
01 Декември 2015 17:24
Аз пък съм директор на хардуер!

Лошо!
Поне софтуера ако го изтървеш, не те болят пръстите на краката.
01 Декември 2015 17:33
"
Зелените чорапи обаче си искат РСО (развито соц.общество), където всичко се "води" на тефтери, а трудовия колектив умерено покрадва и "чука частно в работно време", под бдителния поглед на Стопанска милиция...
"

Това пък, къде го пише тук, във форума?
01 Декември 2015 17:35
A какво е това SAP?


Ооо, батка, много са големи
01 Декември 2015 17:35
Тези преди време ми предложиха 960 лева и бонуси някакви за храна , а знам и немски и кобол и имам 20 години стаж!! И сега е така, сападжиите са си по 10 години джуниър за едни мизерни 1000 лева.Издигнала се е госпожата, яка им душа на сападжиите!
01 Декември 2015 17:37
Трайко, !

Като ви чета коментарите, та се присетих една история от прогимназията (някъде около 82-3 година на развития социализъм, пардон, не беше социализъм, през 81-ва вече бяхме построили комунизма, според планираното). Та един съученик мой, от тия, по-гламавите (после стана старшина), имаше, да го наречем "сериозни образователни проблеми", в смисъл, че не вдяваше много какво му се говори и какво го карат да чете в учебниците. Труден беше особено с биологията - не вдяваше хич! За да не го оставят в същия клас, другарката по биология му нареди да научи който си иска урок от учебника, за да се подготви за изпитване, с което да направи досегашните двойки поне на крайна тройчица. Научи си момчето един урок, и започна да го рецитира (само както един бъдещ старшина може). Беше нещо за зъбите при бозайниците и човека, доколкото си спомням. Но на всяко споменаване на зъбния емайл нашичкият си добавяше от себе си нещо съвсем разбираемо за него - емайл-лак (явно бяха боядисвали нещо скоро у тях). Та, зъбите и техния емайл-лак това, емайл-лак онова, беше много горд от постижението си. Другарката го прекъсна на няколко пъти доста изнервена, за да го поправи че се казва "емайл", а не "емайл-лак", ние се хилехме беззвучно, доколкото можехме, а бъдещият старшинка, без да обръща внимание нито на нея, нито на нас, гордо си цепеше с емайл-лака...

Та и вие така - не го разбирам, но ще си го рекна както си го знам.
01 Декември 2015 17:43
Manrico, ами ти си го казал бе, "братле":
донори сме на едни SAP-ове, и нищо повече.
01 Декември 2015 17:48
Румяна е част от компанията вече 3 години и за това време успя да постигне изключителен растеж на бизнеса на компанията в България. Нейният начин на мислене е програмиран за победа и за нея не съществуват извинения или пречки, които не могат да бъдат преодолени.

За въпросната Румяна не знам, но този с подобен речник и манталитет е направо за оплакване.
Аман от кухи лейки!
01 Декември 2015 17:54
Форумник, аз съм израсъл и ходил на училище през "развития социализъм", а сега на мойте съученици и състуденти децата им израстват във вашето ъ-ъ-м-м, "демократично" общество и информацията която получавам е че на много подрастващи нивото не им е повече отколкото на старшина, в твоя смисъл на думата.
01 Декември 2015 17:55
Честито за възхода на поредното безродно слугинче!
01 Декември 2015 18:04
С други думи:

Румяна е "тикнала" всичките проробовладелски "боксчета".
01 Декември 2015 18:07
A какво е това SAP?
Нищо, но качествено!
01 Декември 2015 18:10
Чие протеже е?
01 Декември 2015 18:13
Mrx++ 01 Декември 2015 16:48
Това е икономически софтуер от рода на базите от данни (Оракъл, ДБ2), но с допълнителен софтер за електронизация на предприятия. Пише се на java. Тук работят повече от 200 програмисти на булевард Тотлебен. Аз щях да работя там, обаче заминах за Унгария.
Марксе, на Тотлебен № 53-55 бяха до 2005, от тогава до сега са на "Цар Бориз 3", сграда на ГБС.
През 2002 президентът Първанов ги прие по повод нанасянето им в сградата на Тотлебен.
Намесиха се на българския пазар в края на миналото хилядолетие, закупувайки една малка българска софтуерна компания, първи управител (до преди 2-3 години) беше Пламен Тилев, сега е Радо Николов.
SAP labs е една от 8-те развойни фирми на концерна (непродават, само разработват), в момента са над 600 заети.
Остави го Манрико, той им завижда, явно не се е класирал при тях.
01 Декември 2015 18:16
И още нещо — ако щеш с номер, ако щеш без номер, — никой не се обижда, като го питаш. Да речем, Док каже нещо, което не разбираш. Питай! Най-хубавото, което можеш да направиш за някого на тоз свят, е да му дадеш възможност да ти бъде от полза.
Сузи мълчеше, загледана в ръцете си.
— Имаш хубави нокти — забеляза Фауна. — Как ги поддържаш?
— Много просто — каза Сузи. — Научи ме баба. Щом си измиеш ръцете, натъркай си ноктите с кора от лимон. После изтърсваш малко пудра в шепата и лъскаш ноктите в дланта си. А кожичките натъпкваш с клечка от лимоново клонче.
— Разбра ли какво искам да ти кажа? — попита Фауна.
— Какво?
— Зададох ти въпрос.
Сузи се изчерви.
— И аз се хванах.
— Напротив. Поисках да науча нещо. Нищо по-хубаво от това да питаш, когато искаш да знаеш.
01 Декември 2015 18:20
Материалът е подвеждащ - водещата структура в България е SAP Labs Bulgarien ЕООД, както посочих по-горе, една от 8-те развойни структури на концерна, съществуват от 15 години, сега ги ръководи Радо Николов. Особеното е, че SAP LABS не продава, те разработват.

Паралелно има структура, която преди години се казваше SAP Bulgaria ЕООД, търговско дружество, което пласираше продуктите на концерна гладно по министерства и държавни предприятия.
Вероятно госпожата е оглавила търговското поделение за пласмент в Южна Европа.

Да обобщим - сполучила българща, досуш Саша Безуханова.
01 Декември 2015 18:25
Ако някога бъда представена с думите, използвани за лелята, ще потъна в земята от срам
01 Декември 2015 18:26
В нашата производствена фирма преди 9 години въведоха SAP с обещанието, че това ще оптимизира процесите на отчетност и управление. След две години бе отчетено, че при същия обем производство, администрацията се е увеличила с 40%, а разходът на принтерна хартия - с 60%. От SAP България ни предложиха да дооптимизираме ситуацията като закупим ъпгрейдващ модул на софтуера. . .
01 Декември 2015 18:36
Какво толкова е станало, та има такова обсъждане. Някакъв си човек е станал директор на фирма (голяма е, но нищо толкова специално) и то за част от даден континент. Ами ако това е въпросът има много други българи, които са на много по-високи постове по големи фирми и то за Европа. Например, зам.директор на Гогъл за Европа о Азия е българин, зам. директор на Инфинион (за свят) е българин, а и още много други. И това само в ИТ, а има и в много други области.
В случея SAP си правят P.R. А и фората от бранша знаят, че нашият SAP преди 7-8- г. "намаза", когато австрийският отдел на фирмата (отговаряше за инженеринга и поддръжката за цяла Европа) го затвориха почти напълно - уволниха сумати хора, а дейностите им ги преместиха в България (хем било по-евтино, хем било по-качествено.
Могат да се дадат още много примери през годините. Пример за това е Милев, който беше преди 10 г. шеф на Майкрософт БГ, но за добри резултати сега е голям началник в голямото Майкрософт. А един нашенец вече 15 г. отказва да стане зам. директир на тази фирма за Европа - не иска да си нарушава рахатлъка (не се оплаква за пари, а работата е по-малко отговорна).
01 Декември 2015 19:10
Златопер

01 Декември 2015 17:55

Честито за възхода на поредното безродно слугинче!

Ееее, това беше груба селска проява. Покажи поне малко уважение. Вероятно IQ-то на жената е поне три пъти колкото твоето.
01 Декември 2015 19:31
42° 59′ N, 24° 24′ O
01 Декември 2015 20:05
Пример за това е Милев, който беше преди 10 г. шеф на Майкрософт БГ, но за добри резултати сега е голям началник в голямото Майкрософт.
нищо лично срещу Милев, но дали възходът му не е свързан с едни лицензи, закупени с наши пари за раздутата ни администрация и платени още няколко пъти след това?
01 Декември 2015 20:07
закупени с наши пари за раздутата ни администрация и платени още няколко пъти след това


Същото важи и за възхода на каката от дописката - по същата причина
01 Декември 2015 20:22
Матрицатааа! Каква радост за робите в корпорациите!
01 Декември 2015 20:54
В нашата производствена фирма преди 9 години въведоха SAP с обещанието, че това ще оптимизира процесите на отчетност и управление. След две години бе отчетено, че при същия обем производство, администрацията се е увеличила с 40%, а разходът на принтерна хартия - с 60%. От SAP България ни предложиха да дооптимизираме ситуацията като закупим ъпгрейдващ модул на софтуера. . .

Отървали сте се леко!
Черпете!
01 Декември 2015 22:56
Е, няма да са само Кристалина и Ирина, я!? Тази поне ще да е спец някакъв (макар от собствен опит да съм се убедил, че рядко, ако ли изобщо експерт става мениджър - предпоставка за тоя последния субект е генетичния бабаитлък). Що се отнася до въпросния САП - бомбардират ме с и-мейли ката ден, макар да нямам нищо общо с техния продукт и засега отърване няма. Май ще се наложи разговор с едни алтернативни зелени чорапки.
01 Декември 2015 23:38
„Румяна е част от компанията вече 3 години и за това време успя да постигне изключителен растеж на бизнеса на компанията в България.

Много ми е интересно какво означава "изключителен растеж"?
02 Декември 2015 01:19
беще доста сериозна управленска система - обхващаше счетоводство, складиране, пласмент на готова продукция, обработка на доставките на суровини и материали, демек обработваха се всички процеси на производството и пласмента и можеше да се подава информация във всеки момент


Включва и система за управление на личен състав или човешки ресурси.
Автоматизацията е базирана на бизнес процеси, които може да се адаптират според изискванията на всяко предприятие.

Не мога да се примиря, че му викат САП при положение, че става дума за немска фирма и би трябвало да се казва "ЕС-А-ПЕ"
02 Декември 2015 07:49
Амче то туй АСУ бре! Дъщеря ми работи с Oracle в една американанска структура, като финансов мениджър. Организацията е като в песен на Висоцки
Не стоит уповать на небеса.
И вот опять дают задержку рейса на Одессу -
Теперь обледенела полоса.
А в Ленинграде с крыши потекло,
И что мне не лететь до Ленинграда?
В Тбилиси - там все ясно, там тепло,
Там чай растет, но мне туда не надо.
Я слышу, ростовчане вылетают,
А мне в Одессу надо позарез.
И надо мне туда, куда три дня не принимают
Методическото ръководство е в Берн, поддръжката на една част е в Румъния, друга във Финландия, търговския отдел, където се фактурира е в Англия. Базите се "чупят" и за нередности дъщеря ми праща мейлове, а отговорът идва, ами когато дойде.
Скоро четох за Benchlearning в едни европейски структури. Ами че това си е "Внедряване на челния опит" от времето на ХепиСоца!
Не знам дали е жива Найда Манчева и ако е, да е жива и здрава, но Стаханов и Лейда Пейпс се спукват от смях и гордост горе на небето, както си седят на небесния Bench.
02 Декември 2015 08:11
1. В сравнение с безвремието, което цари в повечето "мултинационални" компании (разбирай амерички), нашите соц-предприятия от едно време са като капиталистически акули. Единствената разлика е, че в соца не уволняваха (съкращаваха), а сега америчките корпорации переодично хващат ексела и уволняват 100-на реда от него, които са с най-малко връзки (случайно попаднали). След 6 месеца, най-късно попълват наново бройката, но вече само с връзкари. Това е.

2. Всички тези "ИТ-светила" българчета са просто едни продавачи, чиято заслуга е че са пробутали нещо голямо на БГ-пазара (разбирай държавния, щото то друг тука няма). Дайте ми пример за някой българин-ИТ, който е порбил благодарение на техническите си умения и R&D. Май няма такъв, а?!
02 Декември 2015 08:21
Кардинале, ще се опитам леко да те поправя - наскоро, това лято, писаха за българска хи-тек фирма, успешно продадена, не помня името, почваше с 'V', ако някой помни, моля да обади.
02 Декември 2015 08:24
Май беше Телерик, професоре
02 Декември 2015 08:26
...може, значе не почва с V, няма значение, а повод ли е за гордост?
02 Декември 2015 08:28
Нямам представа. Тук в "Сега" имаше статия, че българската фирма е купена от някаква американска компания. Според тукашни форумци от занаята, целта на покупката била да си разкарат конкуренцията.
02 Декември 2015 08:45
...Румяна е част от компанията вече 3 години и за това време успя да постигне изключителен растеж на бизнеса на компанията в България. Нейният начин на мислене е програмиран за победа и за нея не съществуват извинения или пречки, които не могат да бъдат преодолени.

Леле какви напомпАни слова са нанизани....
02 Декември 2015 09:26
Включва и система за управление на личен състав или човешки ресурси.


Да, забравил съм, благодаря, GruYou.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД