:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 279
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Силни съперници за "ЛУКойл" в Европа

Баскетболните шампиони се класираха за II фаза на турнир за първи път от 5 години
СНИМКА: LUKOILACADEMIC.BG
Щастливите баскетболисти на "ЛУКойл Академик" и треньорът Тони Дечев (с бялата риза) си направиха селфи в съблекалнята след победата над "Макаби Ришон", която ги класира напред.
Силни съперници очакват баскетболния шампион "ЛУКойл Академик" във втората фаза на турнира за купата на ФИБА-Европа. На пътя на тима от Правец са "Нимбурк" (Чех), "Вентспилс" (Лат) и "Антверп Джайънтс" (Бел). Особено първите два отбора са редовни участници в евротурнирите, и то в най-престижните.

До мачове в Европа след Нова година "ЛУКойл Академик" достигна за първи път от 5 сезона, когато игра в "Еврочалъндж". Решаваща се оказа победата в последния кръг на предварителна гр. Н над "Макаби Ришон" в Израел със 77:72. Най-полезен за този успех бе Филип Барович с 21 т., А Желко Шакич (11 борби) и Бранислав Ратковица (9 асистенции) добавиха по 17. За домакините Шон Доусън изпъкна с 20 т., 6 асистенции и 5 борби.

Въпреки загубата "Макаби Ришон" завърши първи в групата с актив 4-2 заради по-добрата си точкова разлика. Втори, със същия баланс, е руският "Енисей". И "ЛУКойл" има 4-2, но е трети. Тимът се присъедини към най-добрите 32 тима в турнира като един от четирите трети с най-добри показатели.

Във II фаза шампионите попаднаха в гр. Р. В нея първият им мач (на 15 декември), ще е с най-лесния, поне на пръв поглед, съперник - гостуване срещу "Антверп Джайънтс". Този тим е бил веднъж шампион на страната си, но пък е подсилен с 6-има американци, освен това не загуби нито една среща в I фаза. Още във втората си среща обаче "ЛУКойл Академик" ще посрещне на 6 януари участника в Евролигата миналия сезон "Нимбурк". Отборът е 12-кратен (несменяем в последните 9 сезона) шампион на Чехия, а негов треньор е бившият литовски национал Кестутис Кемзура. В 3-тия кръг (13 януари) нашите ще гостуват и на най-титулувания тим в Латвия - "Вентспилс" (9-кратен шампион), който също не загуби нито една среща в предварителната фаза. "Вентспилс" е стигал до 1/4-финал в турнира за Купата на УЛЕБ. Треньор му е една от звездите на местния баскетбол Карлис Муйжниекс, а в състава му са предимно латвийци, плюс двама американци и литовец.

Другите три мача на шампионите ще са на разменено гостуване със същите съперници. За 1/8-финалите на пряко отстраняване ще се класират първите два отбора от всяка група. Съперници на тези от гр. Р са тимовете от гр. О, в която са победеният "Макаби Ришон", "Катая" (Фин), "Крка" (Ново Место, Слвн) и "Асвел" (Вильорбан, Фр).
617
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД