:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 366
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Главният прокурор Сотир Цацаров няма информация

за хода на разследването срещу Христо Бисеров, стана ясно от думите му преди заседанието на ВСС. Преди два дни Софийският градски съд оневини ексдепутата от ДПС по обвиненията за неплащане на данъци в особено големи размери, за недеклариране на сделки, както и за посочване на фалшиви данни в декларацията му пред Сметната палата заради неубедителни доказателства по делото. Това породи коментари, че прокуратурата се проваля за пореден път, а делото за пране на пари е в пряка зависимост от изхода на делото за неплатени данъци.



Висшият съдебен съвет (ВСС) вчера се опита да убеди

представителите на Европейската комисия, които са в София заради мониторинга на България по глава "Правосъдие", че активно образува дисциплинарни производства срещу магистрати, съобщи пресцентърът му. Брюксел редовно критикува ВСС, че не е достатъчно активен срещу нарушенията в съдебната система. От съвета се оправдаха с необходимостта от промени в законите и се похвалиха, че са внедрили нова система за случайно разпределение на делата.



Жена, обявила живеещ в чужбина за мъртъв,

за да му вземе парите, ще бъде съдена, съобщиха от прокуратурата. През 2013 г. тя научила, че мъжът има на влог около 800 хил. лв. в банка и решила да се представи за негова съпруга, за да изпразни банковата му сметка. Първо се снабдила с фалшиво удостоверение за граждански брак и си сменила фамилията, след това сменила личната си карта и извадила фалшиво съобщение за смърт, с което пък й издали смъртен акт. Представила го в общината и се обявила за единствен наследник на уж починалия. Разкрил я банков служител, който се усъмнил. Въпреки изобличаването на измамата, потърпевшият близо година нямал документ за самоличност и трябвало да доказва пред институциите, че е жив.





759
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД