:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 341
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Орешарски готов да даде пари на армията за "Феникс"

Снимка: Пресфото/БТА
За да не спрат възстановителните работи с помощта на армията, финансовият министър Пламен Орешарски е склонен да задели специална сума.

Пари има, могат да се отпуснат, въпросът е колко, каза Орешарски пред "Сега". Другата седмица той ще се срещне с военния министър Веселин Близнаков, за да обсъдят сумите. Досега не бяха предвидени пари за армията, а те трябваше да си ги търсят от кметовете и от "Напоителни системи". И в двата случая обаче процедурите са тромави и несигурни.

За дейностите, които досега е извършвала, българската армия отчита, че има нужда от възстановяване на средства в размер на малко над 700 000 лева, каза вчера Близнаков пред БНТ. Той още веднъж потвърди, че се предвижда армията да помага до края на октомври и разчетите са за 6,5 млн. лв. за горива и смазочни материали. Преди ден военният министър е разговарял с министър Емел Етем, която му обяснила, че основната вина била на общините, по чието искане се извършват различни възстановителни дейности. Те трябвало да направят съответното искане до централния щаб и да се възстановят средствата. Общините обаче твърдят, че постоянната комисия сериозно им орязва парите за възстановителни работи. Близнаков отново заплаши, че ако до няколко дни армията не си получи парите, ще преустанови операцията.

"Имам уверение, че това ще се случи, иначе ще бъде много неприятно", обобщи Близнаков.

Един милион долара дари вчера американското правителство на българската държава за възстановяване на щетите от наводненията. Това съобщи лично посланикът на САЩ в България Джон Байърли, който с министър Етем огледа щетите и възстановителните работи в село Врачеш.

Голяма част от областните управители в страната все още не са изпълнили своите задължения, речните корита остават непочистени, каза вицепремиерът Етем. Тя съобщи, че в 12-13 общини все още не са направили нищо за усвояване на отпуснатите през юли пари за построяването на 80 временни постройки за настаняване на хората, останали без дом от наводненията.



----помощ

Над 5 милиона лева е отпуснала Постоянната комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи към МС на общините в Софийска област за преодоляване на щетите от наводненията, съобщи областната администрация. Най-много средства ще получи община Горна Малина - 1,28 милиона лева. За възстановяване на щетите в Ботевград са предвидени 951 938 лева. В пострадалите райони ще се работи по 262 инфраструктурни проекта.
1
594
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
18 Септември 2005 01:46
армята да си вземе парите от мулти груп спечелени от претопени подводници
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД