:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 413
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Домакините на Рио '16 ще трябва да пестят от хартия и телевизори

Бразилия е силно засегната от рецесия, инфлацията достигна 10%, а безработицата расте и затова се налага да няма никакво разточителство в организацията на олимпиадата в Рио'16, предупреди директорът по комуникациите на оргкомитета Марио Андрада.

Той обяви, че ще се наложат някои необичайни ограничения за спортисти и журналисти идния август. В стаите на участниците няма да има телевизори, а в апартаментите ще има само по един ТВ приемник. Ще се пести и от хартията за разпечатване на пресматериали. Домакините са обмисляли дори да спрат климатиците в олимпийското село, но масовите протести от страна на делегации от цял свят са предотвратили тази доста крайна идея за икономии.

"Това ще са първите игри с интелигентно управление на разходите и с добре балансиран бюджет. Ще направим форума с парите, с които разполагаме. Няма да оставяме дългове на правителството и обществото - обеща Андрада. - Към момента Рио '16 е с 80% готовност, а през април вече ще е със 100%. Това ще са едни зрелищни олимпийски игри."

Оргкомитетът има $1.9 млрд. за провеждане на игрите. Отделно федералното правителство е предвидило бюджет за сигурност, инфраструктура, транспорт и енергетика.
625
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД