:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 349
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Федерацията по щанги очаква намаляване на глобата

В Русия Путин застана зад лекоатлетите, а при нас - никой, оплака се шефът Неделчо Колев
Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) очаква да бъде намален размерът на глобата от $500 000, която й бе наложена за 11-те положителни допинг проби на наши щангисти от март тази година. Това обяви президентът й Неделчо Колев на нарочна пресконференция.

БФВТ е завела ново дело в Арбитражния спортен съд (CAS) в Лозана (Швейц) с искането именно за намаляване на глобата, а също така и за допускане на наши състезатели на олимпийските игри в Рио `16. Последното е на практика невъзможно, понеже по правилник за 9 и повече положителни допинг проби в рамките на една година съответната федерация се лишава от право да участва на олимпиадата.

"Има нови правила. При първо хващане (на щангист с допинг - б.р.) наказанието е 2 г. , при второ - 8 г., и при трето - санкцията е доживот. Нашите щангисти ги наказаха с 2/3 по-малки наказания (б.р. - по 9 и 18 месеца), т.е. съдът ни вярва, че ние не сме знаели, че приемаме препарат, в който има забранена субстанция. Защо обаче ни оставят глобата в размер на $500 000?! Защо и нея не я намалят? Нашите адвокати считат, че няма право за едно провинение да има три наказания", каза Колев.

Членът на УС на федерацията Георги Михайлов пък заяви изненадващо, че федерацията може да плати до $150 000. И това на фона на спряното държавно финансиране на БФВТ. Каквато и да е глобата, ако тя не бъде платена, федерацията ни ще бъде замразена като член на международната (IWF) и няма да има право на участие по международни състезания. Спортният министър Красен Кралев вече нееднократно каза, че няма да даде държавни пари за тази цел.

"В Русия президентът Путин застана зад отбора по лека атлетика, а при нас - никой. Нито полиция, нито прокуратура", заяви още Неделчо Колев, пропускайки да спомене, че Кралев лично се зае със защитата на 11-те щангисти. Впоследствие се оказа, че БФВТ му спестява някои неща, които той научи при срещата си с президента на IWF Тамаш Аян в началото на ноември, когато отиде в Будапеща, за да се опита да спаси федерацията от тежки санкции.
787
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД