:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 356
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Столична община ще разпродава старите вещи на софиянци

От догодина Столична община възнамерява да търгува старите и ненужни вещи на софиянци. Това стана ясно на заседание на комисията по околна среда в общината, на която беше представена идеята за проучване на три площадки за събиране на непотребните вещи. По думите на зам.-кмета по екология Мария Бояджийска става въпрос за изграждане на центрове за повторна употреба в депото в Суходол, Требич и заработилия от средата на септември завод за боклука в с. Яна.

"Проектът има за цел да събира стари мебели и електрически уреди, които могат да бъдат ремонтирани и след това повторно използвани от хората с ниски доходи. Тези, които могат да бъдат поправени, ще бъдат поправени, а тези, които не могат - ще бъдат рециклирани или съответно оползотворени по друг начин", обясни Бояджийска. По план общината трябва да организира извозването и ремонта на вещите, след което ще може да ги продава на търг като собствени. Изгодата за предишния им собственик е, че няма да плаща за превоз и такса депо. От услугата ще могат да се възползват само коректните платци на такса смет.
1082
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД