:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 429
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Ботев" (Пд) е погасил 2,5 млн. лв. дългове

СНИМКА: БГНЕС
Ангел Палийски
"Ботев" (Пд) е изчистил дълг в размер на 2,5 млн. лв. от юли насам и е преструктурирал вътрешни задължения за 50 млн. лв. Това каза председателят на Съвета на директорите Ангел Палийски на коледното тържество на пловдивския клуб. Той допълни, че клубът вече е спасен, а през следващия месец ще има нови собственици и мощни рекламодатели.

"В голям период от отиващата си година съдбата на "Ботев" бе заложена на карта, но с цената на много усилия и десетки безсънни нощи успяхме само в рамките на 5 месеца да направим това, което други клубове не успяха, а именно да се спасим от фалит. Дългът е преструктуриран, в клуба влизат нови акционери, сключват се дългосрочни спонсорски договори. Така в този момент и за всеобща наша радост мога с огромно облекчение да съобщя, че "Ботев" е финансово спасен!", каза още Палийски.

Според агенция "Пловдив Дерби" новите собственици на клуба ще бъдат Румен Чандъров (досегашен шеф на "Септември", Сф) и Георги Самуилов. Спонсори пък ще са Владимир Кисьов и Ветко Арабаджиев. С тяхна помощ ще бъде поета не само издръжката на отбора, но и ще се възобнови строежът на стадион "Христо Ботев". Започнала е и работата по силна зимна селекция.
16
1042
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
16
 Видими 
20 Декември 2015 20:11
От споменатите имена само това на Ветко Арабаджкев ми е познато и за съжаление, от шумните скандалк около сина му, но ще поживеем и ще видим. Собственика на ДИТ прави впечатление на човек който знае как да развива детско/юношенския футбол, нямам представа как му върви бизнеса, но дано знае с какво се захваща и как да го управлявя. Другите имена изобщо не ми са познати, ако някой знае нещо да казва.
20 Декември 2015 21:10
Остине,що се прайш на ибрямбашия ? Пиши в гугъля името на единия спонсор и ше видиш каква е връзката с Ракуски...Една рафинерия.
20 Декември 2015 21:22
Бре, Остине, вашата вътрешна задлъжнялост се оказа два пъти по-голяма от нашата, НОО и ти ни се подиграваше. Сега разбираш ли в колко глупаво положение си бил?
Добре е, че управниците ви са успели да спасат клуба. Сега разбирам защо Микренският отказа лятос на молбата на Цв. Василев да помогне на отбора.
Такива пари той не дава, а чорбарите доземи му се кланят за същата сума. Но това е друга бира...
20 Декември 2015 21:55
Неврокоп, аз търся информация която едва ли я има в Гугъл. Нещо по спайси, нещо по така....
20 Декември 2015 22:00
Твирем, я ми обясни малко по добре какво значи вътрешна задлъжнялост. Не за друго ами да знам за какво съм ви се смял. На мене тази вътршнат задлъжнялост не ми говори нищо, нито вашата нито нашата.
20 Декември 2015 22:11
Ветко, от любов към "Боталик" - какво прекрасно начало на една басня
20 Декември 2015 22:31
Ами тези които са със статут на собственици и трябва да подържат финансовата стабилност на отбора, го правят като отпускат парите под формата на заеми чрез други свои фирми. И накрая излиза, че собствеността дължи погасяване на заеми на своя собственик. Те това е вътрешна задлъжнялост.
20 Декември 2015 22:54
Твирем, заинтригува ме. Логично погледнато Ц. Василев е още собственик на Ботев, което мене ме удовлетворява. Така ли да го разбкрам?
20 Декември 2015 23:15
Ивейжън, баснята става по интересна като добавим и ТЦИМЕ с 39%. Собственоста на гореспомената компания се прехвърля няколко пъти.....а бе с една дума кашата и при нас е голяма, както и при вас.
20 Декември 2015 23:29
Инса Ойл. Ами така както я описа Неврокоп, ми заприлича на " ракиджийницата" на Цар Киро в Катуница. Една рафинерия в РакУски. Едва ли не един казан и една цистерна монтирана на ГАЗ 53. Ай гиди, мира не ми дава къде в схемата е ТЦИМЕ....
20 Декември 2015 23:57
Ние сме погасили 2.5 млн. ЛеФчета???? А вие? А вие?
21 Декември 2015 05:28
Да се надяваме че поне Колежа ще бъде завършен.
21 Декември 2015 07:46
Цитирам:
"...Инса Ойл. Ами така както я описа Неврокоп, ми заприлича на " ракиджийницата" на Цар Киро в Катуница..."
Остине,сто пъти съм ти писал-трябва да ме четеш много внимателно като ти пиша.Можеш да провериш какви обосновани предположения съм дал за евентОално ново има на стадиона на бул."Източен"...Пък после пиши щуротии.
21 Декември 2015 07:50
съм дал за евентОално ново има на стадиона на бул."Източен"


Арена Инса
21 Декември 2015 08:50
Ние сме погасили 2.5 млн. ЛеФчета????

Изчистил=погасил=изплатил?
21 Декември 2015 14:13
Нервнокоп, обосновани или не, предположенията са си предположения, хелем пък евентОални.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД