:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 433,489,270
Активни 131
Страници 26,478
За един ден 1,302,066
Писмо от “България” 1

Игра на зарове

Димитри Иванов
Какво няма в чувала на Дядо Коледа? Сетихте ли се? Не? Аз ще ви подскажа. Няма водка, дрога, пиратки и бомбички. Ние водка не обичахме, за дрога не бяхме чували, но зиме и лете си майсторяхме опасни играчки, които понякога ставаха играчка плачка. Под моите писаници десетки читатели разказаха за гърмящи с карбид консервни кутии, подводни бомби с негасена вар; от спирка "Вишнева" и софийския "Лозенец", чак до другия "Лозенец" и Поморие се стреля с фунийки, писци, скобки, опъват се ластиците и прашките на някогашните момчета и на момичета, които са играли на дама, когато прашки още не означаваше дамски гащички. Игри, игри, много игри, някои от тях опасни. Било - що било, но сегашното компютърно общуване също е опасна игра. Еволюция. Хомо Сапиенс, Хомо Луденс, Хомо Фабер. Всички идваме от нашето детство, когато бяхме Хомо Луденс, игриви деца. А Коледа е за децата от всички възрасти - Christmas is for children of all ages, прочетох някъде.

ЧРХр и ЧНГ. Пък извинявайте, ако има нещо, казваха едно време. Поднасям извинение за всички мои груби думи, за моите неволни и нарочни грешки. Неволните са на Хомо Фабер, творящия човек, нарочните са на Хомо Луденс, играещия човек. Двете човечета са във всеки от нас и грешки, грешки. Но никой не е безгрешен, казват в черквата.

Признавам, че съм лош черковник; не признавам да съм атеист, антирелигиозен, въобще никакво анти не съм, както мислят щураците, приятелите и враговете. Талейран не се отчаял, когато го изоставили приятелите му, но когато и враговете му го изоставили, разбрал, че песента му е изпята. Аз имам верни приятели и верни врагове. Един - баща му и майка му пишеха донесения да ни изселят, мен да ме изхвърлят от университета, щото съм потомствен народен враг. Сега от комунистическа полиция той станал религиозна полиция; чак от Луганск, Източна Украйна, ми пише да намеря смокиново дърво и да се обеся като Юда. Добре, ама като го намеря това дърво, ще се покатеря да ям смокини, щото обичам смокини и ще забравя да се обеся; много съм разсеян.

За оправдание пред религиозната полиция добавям, че не досаждам Богу с молитви. Не мисля, че Той е този "комуто свещи палят православните скотове" и е суетен и иска да го възхваляват с литании. "Литания" май е гръцка дума, но идва от богослужението в Сирия, когато Близкият изток не бил още дехристиянизиран. Съветът за сигурност на ООН онзи ден изпя литания за мира в Сирия. За медиите това беше новина номер едно. Понеже съм стар новинар, казах си Lip Service. Ако и тези думи не ги знаете, търсете ги в речниците. Вярно, употребявам много думи. Австрийският император Йозеф II, след като изслушал операта на Моцарт "Отвличане от Сарая", отбелязал: "Употребява твърде много ноти!" Обиждам ви умишлено, щото така ви се пада. Искахте приватизация и онзи ден половин София остана без ток. Омбудсманката, пардон - омбудсдамата ви каза, че можете да се жалвате до тази вечер, сряда. Забраната на радиопредаването "Деконструкция" е коледен подарък на едни дупедавци за други. На мен не ми забраняват да пиша, щото наближава le denuement naturel, естествената развръзка. И съм си вързал на х.я двата най-висши български ордена - "Кирил и Методий" I степен с лента и "Стара планина" с лента. Актрисата Касиел обеща да ме обреже, но забравихме. Споменавам пренебрежително моите ордени от уважение към ордените за военна храброст на нашите деди.

Знаете поне, че Коледа е семеен празник, а Нова година е светски. Едно време, като чакахме Новата година, играехме с карти на трийсет и едно. Много е проста тази игра. Мигом я научавах и после мигом я забравях. Най-прости са игрите със зарове, а от всички игри със зарове най-простата е на чифт-тек. Но вече и в това не съм сигурен. С годините човек във все по-малко неща е сигурен. Големите умове не са на едно мнение по въпроса. Айнщайн казал, че Господ не играе на зарове, Стивън Хокинг казва, че Той не само играе, а ги хвърля там, където те не могат да бъдат видени. Твърде малък ми е умът, за да имам мнение по въпроса. Опитах се, пожънах щур успех с моя собствена теория и се орезилих. Това стана така:

Имаше само една телевизия в България и "Тук по тъмно започва денят и завършва със първа програма и освен да се влюбиш просто няма какво да се случи ... " Ала то се случи. По градове, градчета и селца улици и сокаци опустяваха, когато почнеше моето телевизионно предаване The Thrill. Seekers, "Търсачите на силни усещания". Десетките мои преводи, предговори и послеслови от Хемингуей и "Нежна е нощта" на Скот Фицджералд, и от "Зен и изкуството да караш мотоциклет" на Пърсиг до "Повелителят на мухите" на Уилям Голдинг излизаха в 125-хилядни тиражи и като коледните подаръци се продаваха в комплект с непродаваемите книги. Купих си пясъчно часовниче, пясъкът изтича за три минути, толкова ми бяха телевизионните новини, и хем гледам часовничето, хем казвам новини като набързо забъркан миш-маш - вътрешни, международни, спортни, политически, културни. Това ми разкри неподозирани възможности, защото не бях дисидент, а просто Хомо Луденс. Но не бях единствен. Една вечер Даниела Кънева ме заведе при художника Здравко Мавродиев. Той зад гърба ми пусна магнетофона си и аз чух собствения си глас, трите ми минути, съкратени на 30 секунди и още по-смешни. Чух се да казвам: "Все едно с какво име, Касиус Клей или Мохамед Али, каза, че преди да изхвърли Ингемар Йохансон от професионалния ринг той ял коблър, компот от праскови, но не със захар, а с мед от диви африкански пчели убийци ... Конгресът на БКП ... "Много шум за нищо", шекспировата пиеса, която ... "

Няколко години по-късно за злополучното ми преминаване от БТА в телевизията моят приятел Петко Бочаров каза "Плувецът Джимо излезе от БТА, тръгна към телевизията, стигна до Орлов мост и се удави в Перловската река."

"Аполония" беше още млад фестивал на изкуствата. Казах: "Не ми е мястото при вас. Вие такова онакова, музики, балети, спектакли, изложби, все изкуства, аз какво да правя при вас?! Бидейки Хомо Луденс, добавих "Ето и другарят Квартет Димов ... " Знаех добре, че той се казва Димо, а не Квартет. Но и те знаеха слабото ми място. Контрираха ме: "А да превеждаш, не е ли изкуство?" "Изкуство е, не наука", потвърдих мигновено и потеглих за Созопол (сега избягвам да шофирам поради естетически съображения - не е красиво старец на волана). Пристигнах в пет. Часът, който англичаните наичаха файв-о-клок или тийтайм, а пиеха уиски. Намислил си бях да повторя каквото бях написал в моите предговори "Груви" към "Зен и изкуството да се кара мотоциклет" и послеслова "Свинското ухо" към Труман Капоти, но от чашка на чашка ме осениха две "гениални" идеи: (1) да започна с арията за клеветата на Дон Базилио от "Севилският бръснар" на Росини и да докажа, че тя важи и в световните медии и (2) да кажа, че когато имаш приятел доносник (знак минус като човешко поведение) и той е мързелив (втори минус) стават два минуса и дават плюс, а когато той е работлив доносник плюс и минус, дават минус. Доказах го и със зарове, с чифт-тек. После се заех да доказвам, че на "Тайната вечеря" били 13 с Юда, понеже без него нямаше да се нагласи новозаветната Христова приказка. Оплетох се като пате в кълчища, но това нямаше значение, подкрепяха ме с примери от собствения си живот, аплодираха ме, обещах утре да продължа темата, но не бях в състояние. Влязох в сауната, после дълго плувах в студеното море, докато изтрезнея. Сега не мога да си спомня моя научен принос в нумерологията, алгебрата и теологията, затова ви казвам: алкохолът е за предпочитане пред всички дроги, но по празниците пийте умерено, не като мен, защото във всички нас може да се събуди играещото човече Хомо Луденс, едно дяволче, което в нашето детство ни караше да играем опасни игри. На здраве! Но умерено.DI copyright

 Доста игрив изглежда изплезеният Айнщайн, но той е казал, че Господ не играе на зарове.
 Стивън Хокинг казал, че напротив - Господ не само играе на зарове, но понякога ги хвърля там, където те не могат да бъдат видени.
 "Селфи" на тринайсетте на Тайната вечеря. Фотомонтажите също са игра.
140
65119
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
140
 Видими 
22 Декември 2015 19:22
22 Декември 2015 19:23
възрастта не прощава
22 Декември 2015 19:35
Вторник е!
Едни от нас те очакваме нетърпение. Очакваме играта на думи на твоя Хомо Луденс със същото нетърпение, с което вечно недоволните щураци "гуглят" волни или неволни твои грешки
Важното е, че ние и те, те очакваме!
Бъди още дълго и жив и здрав и не позволявай на Хомо Луденс да заспива!

Весели празници Човеко! Наздраве!

22 Декември 2015 19:38
В битка той със тялото се сдави.
То го победи. И се изправи.

Със сърцето тръгна на двубой -
чезнат и невинност, и покой.

И с ума се сби, лице в лице.
Изостави гордото сърце.

С Бога днес се счепква в диалог.
В полунощ ще надделее Бог.
22 Декември 2015 19:44
Да си жив и здрав, Димитри!
22 Декември 2015 19:48
Да илядиш,Майсторе!
22 Декември 2015 19:56
И съм си вързал на х.я двата най-висши български ордена - "Кирил и Методий" I степен с лента и "Стара планина" с лента.

Отново преминаване на всички граници.
22 Декември 2015 19:57
Най-простата игра след тегленето на въже е белотът...
------------------
Сайтът на Генек
22 Декември 2015 20:00
Приятни празници!
-------------------------
Сайтът на Генек
22 Декември 2015 20:10
Сега от комунистическа полиция той станал религиозна полиция; чак от Луганск, Източна Украйна, ми пише да намеря смокиново дърво и да се обеся като Юда. Добре, ама като го намеря това дърво, ще се покатеря да ям смокини, щото обичам смокини и ще забравя да се обеся; много съм разсеян.


Абееее, има книги, преди години съм казвал, да не са баш един вагон, дето иван костов - лаборантина требало ги прочете, но около багажник на вектра комби има, дето на Д. Иванов му липсват, мдааа, по богословската и теологическата проблематика.

Не е било смокиня дървото, на което се е обесил юдеят Юда Искариот, комуто платили садукеите и фарисеите юдеи 30 сребърника, загдето посочил Оногова. В евангелията се споменава историята със смокиновото дърво, което било безплодно, когато Бог поискал да яде от него плод. Иисус го проклел и то изсъхнало, защото кому е нужно дърво без полза и народ без вяра - ппри своите си дойде, а своите го не разпознаха.

Дървото, на което се е обесил Юда, е див рожков - и сред народа се нарича още Юдиното дърво. Красиво парково растение, цветът излиза от самия дънер.


Та смокини - дудуци
22 Декември 2015 20:18
Страховито...
Ида не забравим Винету - Аз казах. Хау.
22 Декември 2015 20:22
Идват светли празници и бих искал да са те честити за всички и да не забравят какво празниваме - Рождество Христово!

Сега не пускат филми, за да ви разсейват и не ви следят пред църквите, така че радуйте се! Инче, за другото, както са казали във великата страна, Нигерия в снегу, "Молчи, за умного сойдешь". Не цензура, не забрани, не друго комунистически изобретения а чисто и просто, как мужики сказали Молчи, за умного сойдешь!

Едно време др. Живков, когато бил нелегален, много яко се крил, но никой не го търсел. Та тази стара чекистка съблазън, да се преставят за жертва е полазила и един мой приятел, second and sixth major division.

Колко беше хубаво тогава, канал един, който ни облъчваше с едно и също, съветски филми, салам - doggy joy, вечери на свещи (щото спираха тока). Идилия. E имаше и едни другари дето одеха по целия свят и културтрегерстваха на наш гръб но това е друга тема. Едните се радваха на банани а други с любовниците си in der Schweiz! Тези всичките след 1989 станаха дисиденти. Даже си създават врагове и легенди, кой писал доноси за тях, кой наскърбил нежните им душички, а хонорарите си и подвизите си от(за) ДС някак не помнят. 40 години печатане на доноси за ДС, не могат да се измият и със всичките лъжи на света. Лошото е, че тези мними дисиденти някакси надживяха безсмъртието си. От лицата на соц екрана, станаха frustrated haters behind the keyboard. Междодоругото, аз имам една мечта да видя как се изглеждало едно от тези романтични листчета, които така грижливо е съчинявал другаря agent Jimbo. Това би било адски интересно за историята.

Според мен, един мил другар ме е объркал. Моите родители не са писали доноси, там където съм живял аз доносници не живееха . Стига с тези легенди и митове породени от спиртни пари. Don't spice it up Jimbo, cut the BS! Когато казваш на едно влечуго - влечуго не го обиждаш. Просто казваш към кой клас принадлежи. Някои мои критици, не разбират какво пиша и бих искал да кажа, че не говоря за "рептили". Истината не е нещо лошо, лошо е когато от нея правят commie fake, не твори легенди а се срамувай друже. Понеже сме на коледна вълна, един цитат от Коледа у Киндяковых. "Так почему же ты, мразь несчастная, не снимаешь передо мной шапку?"
Хайде аз продължавам да съм си на бялото Море. Хотела на тов. Чайка е много добър. Чувствам се, като десеец на командировка.

Също така, не прекалявайте с алкохола и не забравяйте, че трябва да се мези, ние не сме руснаци, въпреки че 45 години бяхме в руски рай (Джимбе ти си знаеш). До следващата гаргара.

Не масите и трапезите са най важното през следващите дни, прекарайте ги с любимите си хора!

Горещи поздрави от Pomegranate, Χαλκιδική, мир и любов!

22 Декември 2015 20:29
Бат Джимо и писмата му от България 1 биха имали голям успех по радио или някоя ТВ.
Е, за Гоговите и дума не става .
Бат Джимо , опитвал ли си да получиш ефир ?
22 Декември 2015 20:53
Калки 22 Декември 2015 19:56
И съм си вързал на х.я двата най-висши български ордена - "Кирил и Методий" I степен с лента и "Стара планина" с лента.

Отново преминаване на всички граници.

Просто вече не му пука!
Доста преди нас е разбрал, что жизнь пошла коту под хвост.
Иначе за по културно го наричаме Technomentalism!
22 Декември 2015 20:56
Вероятно е lapsus 'развръзката крайна' : le dénОuement final ще да е.
22 Декември 2015 21:08
Един - баща му и майка му пишеха донесения да ни изселят, мен да ме изхвърлят от университета, щото съм потомствен народен враг.

Е, това просто не е верно:
Решение №105 от 09/12/2009г. на Комдос
"СЕГА" АД - вестник "Сега"
Три имена Димитри Константинов Иванов
Дата на раждане 01.01.1932 г.
Място на раждане Гр. Асеновград
Вербувал го служител Майор Павел Енчев Маринов на 26.02.1960 г., регистриран на 17.03.1964 г.
Ръководил го служител Майор Павел Енчев Маринов; о. р. Кирил Борисов Евгениев; о. р. Дойчо Вл. Деливлаев; о. р. Цветан Бузовски; о. р. Георги Стоименов; ст. лейт. Борис Тодоров Ангелов; лейт. Георги Димитров Сотиров
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ДС, управление Второ, отдел първи, отделение английско; управление II-VIII; управление VI-I-II; управление VI-I-I
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник агент
Псевдоними Стефан
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Собственоръчно написани агентурни сведения; документи за получени възнаграждения; разходни документи, отчетени от ръководили го щатни служители; документи от ръководили го щатни служители; рег. бланка; рег. дневник; картони обр. 4 – 2 бр. и обр. 6; лично дело IА-27254; работно дело IР-12655.
Снемане от действащия оперативен отчет 1984 г.

Дето се вика - архивите са живи и нема скрито-покрито...
22 Декември 2015 21:12
Прочее, бачото фърли геле. Нещо като Богдан Велински...
22 Декември 2015 21:15
Тоя космополит, авторът де, не е за тоя вестник. Светът тесен нему е. Сега ще дочета материала и конушмака.
22 Декември 2015 21:16
щурчо и стефан_26,
Димитри няма нужда от моя защита. Кой съм аз? Бях телевизионнен зрител на "Всяка неделя". Най - гледаното предаване.
Виждам, че колонката на Димитри Иванов се чете от 44 хиляди, 45 хиляди и нагоре.
Вас ви четат, само защото сте при неговата писанка.
Това трябва да значи нещо. Напишете и вие нещо във вестника и ще се разбере колко струвате. Колко читатели ще имате?
22 Декември 2015 21:19
И съм си вързал на х.я двата най-висши български ордена - "Кирил и Методий" I степен с лента и "Стара планина" с лента.

Отново преминаване на всички граници.


А може би... Драма тип Михаил Зошченко, "Возвращение молодости"?
22 Декември 2015 21:20
Мъдрият ни народ го е казал точно за 26-ия Степан: "Гузен негонен бяга".
Весели празници, Джимо!
22 Декември 2015 21:25
Бях телевизионнен зрител на "Всяка неделя". Най - гледаното предаване.

Е, да. За разни зомбита зад желелезната завеса, дето не можеха да гледат летните олимпийски игри в Лос Анджелис. Цоциалистическо-милюционерски сурогат за широките народни маси. Опиум за народо, дето се вика. То, не че е имало друг избор, де...
22 Декември 2015 21:28
възрастта не прощава

Пий Гинко Билбао бе, чичка, може пък малко поне да те оправи, всичко става на тоя свят
22 Декември 2015 21:30
Димитри,ЧРХр и ЧНГ!
Омразниците си ги сложи при ордените! И хич да не ти пука!
А да, дали е смокиня или рожков на обесеният му е все едно!
22 Декември 2015 21:31
дето не можеха да гледат летните олимпийски игри в Лос Анджелис.


Не си изтървал много.
Но все пак колко ще ви прочетат със собствените ви имена?
И нали тук всички се пишете християни (и аз де), кой го е казал? Който от вас е без грях, нека първи да хвърли камък.
Бързате да сте първи...
22 Декември 2015 21:32
Стара Планина, има такъв стандарт, за салама ли говорите? Както се казваше в рекламата от а. Гоце за а. Джимби с любов, не merci.
Цирк с конями!
22 Декември 2015 21:37
Ис-ка-ме Звън@ , Ис-ка-ме Звън@......
22 Декември 2015 21:44
Сега от комунистическа полиция той станал религиозна полиция; чак от Луганск, Източна Украйна,
Бих искал да науча повече за религиозната полиция в Луганск, Източна Украйна. Мерси.
22 Декември 2015 21:50
Не знам... Да си провери маслото...
22 Декември 2015 21:51
Е, агент Стефан можеше да си признае


Аз помня, че Димитри Иванов писа в една от колонките, че е бил агент... (на БТА) . Какво повече? Който разбрал, разбрал.
22 Декември 2015 22:04
Не знаех, че има издадена "Зен и изкуството да караш мотоциклет" на Пърсиг с превод на г-н Иванов. Чудесна предколедна задачка за приятелите ми от площад Славейков.

г-н Иванов

22 Декември 2015 22:08
А може би... Драма тип Михаил Зошченко, "Возвращение молодости"?

Всичко е възможно, но това ....

За ентусиастите.
Имало едно време един Българин - Димитър Списаревски се казвал, викали му Спайч. Летец-изтребител, загинал във въздушен бой на 20 декември 43-а. Таран.
Възхваляван от мнозина, вкл автора 'колонката в сряда'.

Та, мисля си, седи си авторът в някоя от кръчмите, за които ни е разтягал масали и обяснява на Томски как си е 'вързал на х*я' висши отличия на България. И влиза Спайч. И се започва с 'шамари отляво, шамари отдясно', докато на самозабравилия се агент Стефан му се наместят всички членестоноги в главата.
22 Декември 2015 22:13
Аз помня, че Димитри Иванов писа в една от колонките, че е бил агент...

Нема лошо да се помни. Но е добре вестникът коректно да известява своите читатели, кои са неговите списуватели.
Тъй както е по закон...
22 Декември 2015 22:17
А да, дали е смокиня или рожков на обесеният му е все едно!


E, не така де! Той казва, че ако е смокиня, нема да се беси, ти го успокояваш, че вече е обесен, взел-дал е и е все едно кво казва и ЧНГ и ЧРД.
22 Декември 2015 22:18
Павка, тая кинижка за мусаклета е много кьопава. Не си губи времето. Ако минеш през Варна, ще ти я подаря. Според мен, преведените американски автори, книжки де, по времето на цоцялизма ни леко позаблудиха.
22 Декември 2015 22:52
Стигнах до мнението на Стафан двайсет-и-нещо-си и ми се отщя да продължа, поне тази вечер.

Не, нямам предвид Стефан, но се замислих, ако ми плащат прилични пари, мога ли да плюя по Джимо.
Не искам, иначе задачата е безкрайно лесна и се повтаря тук, почти копи-пейст. С малко фантазия.
Най-вече, не мога. Никак.
Защото съм получила нещо насреща, а мама и тате ме научиха да съм честна. Няма да забрява лицата им,
докато гледаха " Всяка..." и " Наблюдател".
Нито тези 15 и повече години четене тук, от мен.
На платените кретеноиди, ясно, бЕгай , яж си платените пържоли и не ме занимавай.
Тъжно е с другите, дето го правят от едното сърце.
Ама е тъжно, тъжно, колко да е тъжно. На моменти става жалко.
Един стар боец на 80 и кусур, не се плаши от обобщения и спомени. Което е безкрайно ценно.
Картинката е много по-ясна, по-дразнеща и по-неприятна.
И не налага мнения. Комплексарите му слага думи и мисли в устата...
колко жалко...
Четете. Ако има с какво, помислете. Ако няма с какво, пуснете нещо заучено.
Ние вече свикнахме на масата.

22 Декември 2015 23:09
Когато много от познати и приятели започнат да се отправят към Вечните ловни полета и оредеят, ще-не-ще човек, започва да си мисли за Последното отпътуване.

Виждам, че и г-н Иванов е започнал да мисли по-интензивно по този въпрос. Всеки го прави. Но повечето двукраки предпочитат да не мислят за Смъртта. Считат, че са вечни и ще могат да се укрият под леглото когато Тя дойде за тях. Е, няма укриване, както и ковчег с ремарке няма. По-добрата тактика е да се гледа действителността в очите - защото всичко друго е самоизмама. Хубавото в цялата галимация е в това, че Джимо продължава да пише и като добре запазено вино при специални условия, на стелаж в наклонено положение, запазва хербалния вкус на Писаниците си.

По въпроса за Последната врата от живота навън, съм поръчал, че както погребах праха на майка ми в Черно море от вълнолома във Варна, така искам и моята да се изхвърли нейде в морската шир. Всички други финтифлюшки, паметници, надписи и подсмърчане на гроба са празна работа, загуба на време. Бил съм на сцената в пиесата Живот, после представлението свършва и ... чао! Но най-много ще ме е яд, че "опечалените" ще лапат жито за помен, а аз няма да мога.

Е, не е ли това нещастие?!

Омразничетата на г-н Иванов, когато всичко е прехвърлило вече сцената, имат това нещастие пред себе си, че за тях ще си спомнят само една шепа хора, ако въобще. Докато бохема Джимо ще има не малко хора зад себе си. А и в годините, докато останалите сиротни читатели негови също ще скучаят наоколо, неговото име и спомена все ще витаят из вилаета български!

Но нека г-н Иванов не се възрадва преждевременно че ще се отърве така бързо - все още има да пише Есетата си и все още ще има пламенни почитатели под тях, както и подплюването от завистливите омразници и Божем партньори с "панделки" под носовете - за разнообразие...

- Хубави Празници Ви желая г-н Иванов, бистро съзнание, поносимо и добро здраве, както и всичко това което Ви облекчава и прави смислен, живота Ви - да е в излишък!
22 Декември 2015 23:15
Lando 22 Декември 2015 20:29
Бат Джимо , опитвал ли си да получиш ефир ?
- Бат Ви Джимо е имал ефир - ТV и хард-копи (в сия газета). Щот знае езици, бат Ви Джимо копира(ше) едно в едно една английска радио-легенда. Който е слушал ВВС, знае кого имам пред вид - Алистър Кук (Alistair Cook) и неговите писма от Америка. Ето Ви препратка - полезна е... Натисни тук, както и тук 0109ckg target=_blank id=url>Натисни тук... Приятно Ви слушане!
22 Декември 2015 23:18
Ч Р Хр на всички форумници! Щастие у дома и успехи навън!
22 Декември 2015 23:38
Агент Стефан не е съгрешил пред българите и няма за какво да иска прошка.
Малко ликбез за неграмотниците - Второ главно на ДС беше българското контраразузнаване. Още ликбез за неграмотниците - контраразузнаването се бори с външните врагове вътре в държавата и разкрива и предотвратява подривната им дейност, а също така разкрива шпионите сред българските граждани.
Има за какво да реве щурчо.
22 Декември 2015 23:41
Найти
22 Декември 2015 22:52
Стигнах до мнението на Стафан двайсет-и-нещо-си и ми се отщя да продължа, поне тази вечер...

Чети бе душице , чети как се ловят шарани на гола кука !
Поднасям извинение за всички мои груби думи, за моите неволни и нарочни грешки. Неволните са на Хомо Фабер, творящия човек, нарочните са на Хомо Луденс, играещия човек.

Джимо и на 80 не се наигра !
...той станал религиозна полиция; чак от Луганск, Източна Украйна, ми пише да намеря смокиново дърво и да се обеся като Юда.

Той , омразничето ! Не Джимо ! Ама друго омразниче , се хванало като шаран на гола кука и надълго и на широко обяснява , как на Джимо му липсвали книги по богословска и теологична тематика ! На Джимо , дето е бил в католически колеж ! И какво казва ? Че :
Дървото, на което се е обесил Юда, е див рожков - и сред народа се нарича още Юдиното дърво. Красиво парково растение, цветът излиза от самия дънер.

Хубаво го е прочел в Уикипедията , ама не прочел продължението :
Според българските народни поверия, на такъв храст израсъл в дърво се е обесил Юда Искариотски, но в действителност по евангелията безплодното дърво е било друго - безплодната смоковница.

Та фанал Джимо за рошковите !
Не липсват и другите няколко омразничета , бързащи ако не да се доредят до медалите му , то да го хванат и те за "рошковите" ! И си мисля , колко смешен и жалък може да бъде човек в безсилната си злоба !
Джимо
Докато можеш и искаш - пиши ! И на мен не всичко твое ми харесва , ама не плюя всяка сряда като невестулка !
22 Декември 2015 23:48
Второ главно на ДС беше българското контраразузнаване.


Нали враговете на държавата трябваше да разрушат българското разузнаване и контраразузнаване. Пречеше им да се краде на воля.
И после да се пее "Нема такава държава".
Двадесет и шест години от преврата и се продължава: този агент, онзи агент... Щеше да е смешно, ако не беше жалко.
Какви агенти, какви 5 лева, та сега в България има чужди военни бази. Поне да си плащаха, нали пазарна икономика...
22 Декември 2015 23:49
Див рожков е било, Чоки, див рожков. Безплодната смоковница е била в друга местност - Витания. Или е стигнал с летящ килим до Витания Юда Пък ти знаеш какво символизира тя, нали? Злоба към Д. Иванов нямам. Лесно може да се види назад във времето моята позиция, която общо-взето е благосклонно-благодарна.

Аз сверявам информацията с Уикипедия винаги, но този път не съм и съм пропуснал неточността, която са написали там за смокинята и така... Та, див рожков и без никаква злоба към Д. Иванов.
22 Декември 2015 23:56
Дето се вика - архивите са живи и нема скрито-покрито...
Е и? След като може Николай да ни бъде конституционен съдия, а Димитър и до ден днешен да се изявява и да се възприема като морален съдник, защо да не може Джимо да пише? Плювнете, ама плюнките върху вас падат, щото като се целите нагоре гледате... Доста над вас е... И не можете да преглътнете превъзходството на интелекта му над вашата дежурна, примитивна и тъпа пропаганда, с която обливате форума...
22 Декември 2015 23:58
https://www.youtube.com/watch?v=NRdGSXPmn2s
Расскажи Снегурочка где была
Расскажи-ка милая как дела
За тобой я бегала
Дед Мороз
Пролила немало я горьких слез

А ну-ка давай-ка плясать выходи
Нет Дед Мороз нет Дед Мороз
Нет Дед Мороз погоди

Ждет моих подарочков ребятня
И тебе достанется от меня
Наконец сбываются все мечты
Лучший мой подарочек - это ты

А ну-ка давай-ка плясать выходи
Нет Дед Мороз нет Дед Мороз
Нет Дед Мороз погоди

~~~~~~~
Mнение по Папиончо и Папионча
23 Декември 2015 00:01
защо да не може Джимо да пише?

Ми да си пише. Само да не отрича агентурното си минало. Прочее, би трябвало според некои да се гордее с него, ма го е правил за кинти. Както се вижда от документите...
23 Декември 2015 00:06
Прочее, би трябвало според некои да се гордее с него, ма го е правил за кинти.


Всяка дейност се заплаща, щурчо. Няма "pro bono". Тук му казват "compensation" . Забравяш, имаше Студена война.
Нима сега когато чувам НПО "Америка за незнам какво си" превежда $ на БНТ, да не би да го прави заради благотворителност,
или за да участва за купата на съветската армия. Сега също има война. Не знам каква е, някой казват - хибридна.
23 Декември 2015 00:12
Ми да си пише.
Той пише. Но шайката обсъжда него, а не написаното. Щото не ви отърва написаното.
23 Декември 2015 00:18
контраразузнаването се бори с външните врагове вътре в държавата и разкрива и предотвратява подривната им дейност, а също така разкрива шпионите сред българските граждани.

Брех и що бачото не се фалил никогиш с тези си подвизи като сътрудник. И винаги е отричал да има нещо общо със "службите". Даже се е писал:
потомствен народен враг

Ти да видиш...
23 Декември 2015 00:32
...Хаджи Смион помълча няколко секунди и после пак попита с нисък глас:
— А що? Русия готви ли се на бой?
— С кого?
— С него...
— С кого?
— С нашите де, с чалмата.
— Неизвестно — каза подир малко двоумение студентът.
— Как неизвестно? Напротив, известно...
— На какво основание мислите това?
— Аз?
— Да.
Хаджи Смион го изгледа опулено.
— Но вие искате да кажете, че е неизвестно?
— Да, поне за мене е неизвестно — измънка студентът.
— Речи го, че и за мене е неизвестно. Имаш право, руската политика е много тайна, а? Горчаков?
Но понеже в това време се зададе онбашият, той изведнъж промени разговора:
— Рожкове обичате ли?
— Не обичам.
— Но те са много ползователни.
— Как? Рожковете?
— Рожковете.
— А защо? Те вредят зъбите.
— Така, така, зъбите вредят. Аз ми паднаха три зъба едно време, когато бях момче, но не само от рожкове, а защото чупех с тях лешници. Ти ходил ли си на лешници в планината?
— Не, вие?
— Никога. Но да ги видите само, като гора растат.
И Хаджи Смион отдаде чест и стори път на онбашията.


Навсякъде пустата Русия, бре, и при рожковете!


... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД