:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 216
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Всеки трети германец още не е решил за вота

СНИМКА: РОЙТЕРС
Около 30% от германските избиратели все още се колебаят за кого да гласуват на предсрочните избори утре, сочи проучване на института "Форса", поръчано от в. "Файненшъл таймс дойчланд". Според него германските консерватори начело с Ангела Меркел имат шанс да спечелят вота, тъй като могат да разчитат на 41-42% подкрепа от избирателите. Управляващите социалдемократи начело с канцлера Герхард Шрьодер имат около 33-35%.

Зелената партия и либералите могат да разчитат на седем на сто, докато новата Лява партия има подкрепата на 8%.

Проучването на "Форса" сочи, че 50% от германците смятат, че сега не е време за смяна на правителството.

Европейската комисия бе поставена в центъра на политическа буря, след като холандската еврокомисарка Нийли Кроис открито подкрепи консервативната Ангела Меркел за поста канцлер на Германия, пише в. "Индипендънт". "Избирането на тази прекрасна политическа фигура ще се отрази прекрасно на цяла Европа", каза Кроис пред холандски вестник.

Тя наруши неписаното правило на еврокомисарите да не се намесват в предизборна кампания, коментира изданието.
18
854
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
18
 Видими 
17 Септември 2005 00:54
"" холандската еврокомисарка Нийли Кроис открито подкрепи консервативната Ангела Меркел за поста канцлер на Германия ""

В Евр. Съюз, така или иначе ВСИЧКИ важни въпроси се решават от КОМИСАРИТЕ.
Ако народите на Европа продължават да имат глупави желания - като например неприемането на Турция в Европейското семейство, или са против Комисарската Конституция ще бъдат окончателно лишени от право да гласуват.
Рано или късно, търпението на Комисарите ще се изчерпи и ще си назначат Генерален Комисар който да поведе Съюза към светлото бъдеще.
17 Септември 2005 01:12
Абе Душко по "турския" въпрос може много да се спори, доколкото разбирам, освен ако не бъркам, по ироничното ти изказване си против.Но едно приемане на Турция в ЕС, като подчертавам дебело, че не говорим за приемане днес или утре, а в дългосрочен период след около 7-8 , че и 10 години, има определено и своите плюсове..
А иначе намирам за ужасно жалко, че конституцията бе отхвърлена и де факто на този етап в този си вид е "мъртва".Като изключим, че е малко по обемиста от желаното тя си е направо една голяма крачка напред и голям напредък.Ясно описва компетенциите на отделните органи и има по-добро разграничение на националните компетенции от тези на ЕС, освен това се изяснява и утвърждава статутът на Хартата на основните човешки права, малко или много досегашните европейски договори са опростени и е регламентирана и ролята на националните парламенти etc. etc.
17 Септември 2005 06:24
J.F.K. a не си ли на мнение, че ако влезе Турциа трябва да им дадем вече БЬЛГАРИЯ?
17 Септември 2005 06:35
J.F.K., не си схванал тънката нишка в Душковите мисли. Тя е червена и не ще да се примири с реалността, че Турция е важна за Европа, докато Русия е оставена да подсмърча някъде на изток, почти в китайската зона на влияние.
17 Септември 2005 08:41
"Избирането на тази прекрасна политическа фигура ще се отрази прекрасно на цяла Европа", каза Кроис пред холандски вестник.

Колко ли струва тази реклама?
17 Септември 2005 09:25
J.F.K. да не те гръмнат и тебе! Ти наясно ли си с конституцията та си надрънкал такива измишлйотини? Прочети я и като се замислиш, ще разбереш какви интереси обслужва. А това за комисарите си е самата истина. Само да допълня, че те макар и дефакто управляващи, не се водят от европейски или народностни интереси, а се опитват да превърнат Европа в слуга на глобалистичния модел. Разбираш ли сега за чии интереси става дума? Конституцията трябваше да им осигури правната основа. Ама не биде! И за добро. Всъщност за Европа е по-добре и нас с румънците да не приемат, особено след грешката с полските и прибалтийските троянски коне!
17 Септември 2005 10:10
olo е прав. Попадйки в зоната на Турция - Съюза ще дръпне още по- бързо напред. ( Темповете му на развитие са 0, 4 до 1, 8 % за старите членове и до 4 % за новите членове. Темповете на развитие на Турция са 4, 5 % )
Да не говорим, че Евр. Съюза автоматически ще реши въпроса с Демографския си срив .


Подсмърчайки с Китай , Русия съвсем ще се задави в необятния му пазар. Ще трябва да се откаже от доставките на ЕНЕРГИЯ за Европа, за да задоволява Китай , Индия и бясно развиващата се Азиатско - Тихоокеанска икономика.

PS - В Германия, както и в България меситните граждани от турски произход, ще решат за новото правителство. Немците са около 50 на 50 % за ляво и дясно.
Където гласуват турците - там ще е правителството. Никой политик в Съюза не може да ги подценява. Без да са влезли в Съюза те имат своя решава глас там.
17 Септември 2005 11:45
Где е незнайко и другите европейски гастарбайтери? Одма да отиват в Германия и да уредят положението с избирането на Шрьодер, щото тази Ангелина одма ще ни снеме Мерките за ЕС...
17 Септември 2005 13:54
Душице депесарска, БВП прираста на Турция за 2004 е даже 8, 2 %
обаче за сметка на това пък инфлацията е - ха, я познай - 9, 3%... Ще рече: бошлаф прираст, пара йок... И тая инфлация от 9, 3 % пак нищо не е, охоо.. я за 1997 г. примерно е била 85, 7 % (кажи речи цените и заплатите се удвоили за година), за 1998 - 84, 6 % инфлация и т.н.

Най-интересното е обаче че тез пишман ЕС кандидат членове имат по-нисък БВП на глава от населението преизчислен през ИПП (индекс на покупателна способност) от България:

Bulgaria > Economy > GDP - per capita
purchasing power parity - $8, 200 (2004 est.)

Turkey > Economy > GDP - per capita
purchasing power parity - $7, 400 (2004 est.)

/www.indexmundi.com

Ще рече, без да са имали социализъм, национализация , ТКЗС и въпреки щедрите задоекански помощи (над 150 милиарда долара външен дълг...) тез юнаци са по зле и от нас, и от румънците... Всеки да си прави изводите сам.
17 Септември 2005 18:21
Едва ли има някой, който не е срещал надписа :"Ако изборите променяха нещата, щяха да ги забранят"!
18 Септември 2005 11:03
Мдам възможно е в онази късна вечер да не съм разбрал правилно Душко.
Абе Sedalgin преди да говориш ти глупости и преди мен да ме питаш кажи ти прочел ли си я, не само съм я чел Конституцията, макар и не цялата разбира се от до като книжка, но и съм се занимавал достатъчно с нея, може би повече отколкото теб, за да ги говоря тези неща, които са всичко друго но не и "измишлЬОтини"(специално ти обръщам внимание как се пише тази дума)!Ако искаш много да знааеш ти си този, който говори измишльотини, говориш наизуст и повече се водиш от емоции май.
Да то във ФРГ между другото без да е някаква тайна или изненада повече от 75% от турците гласуват за ГСДП/то.
18 Септември 2005 14:33
Не се карайте, най- демократична беше Димитровската Конституция. Тя ни гарантираше всички права - на работа, на почивка, на жилище , свобода на съвестта и т. н. и т. н. ...

Все пак може Евроконституцията да е още по- демократична и от Димитровската.

Еврокомисарите сигурно ще се грижат още повече за нас и от нашите комисари.

Натиснете тук


Съветът на народните Комисари на Евр. Съюз в Брюксел
избира с пълно единодушие новия си Генерален Секретар.

18 Септември 2005 19:09
Първи прогнозни резултати (ZDF):
Шрьодер, зелените и Гизи-Лафонтен - 304
Ангела Меркел и свободните демократи - 294
18 Септември 2005 19:51
N-tv: SPD- 34, 1%, CDU- 35, 6%, Зелени- 8, 2%, Левите на Лафонтен и Гизи- 8, 3%, FDP- 10, 2%. Абсолютен резил за Меркел, преди месец абсолютно мнозинство за CDU i FDP, а сега на 2% само пред SPD..Обаче Мюнтеферинг каза изрично току що, че няма да има коалиция с левите на Гизи.
18 Септември 2005 21:44
Ако прогнозите се потвърдят, ще е голям т***к.

Ако бившите източногермански комунисти от бившата Германска Единна Социалистическа партия стана ТРЕТА политическа сила в Федералната Република, ще е още по- смешно .

Въпреки провалите в областта на икономиката на Шрьодер, явно в Германия не искат " симпатичната " Ангела.

Явно Шрьодер добре разчете, че една среща вс приятеля Владимир Владимирович ще му вдигне рейтинга.

Що Ангела не направи една среща с Буш Тексаски .
Тогава тя щеше да изгуби и тия мижави 2 % които сега има.

PS - между другото, дори в САЩ рейтингът на президента БУШ е на рекордно ниско ниво.
И той като Шрьодер побърза да си уреди срещичка с приятеля ВЛАДИМИР.
18 Септември 2005 21:50
Ами официалните резултати между другото ще излезнат някъде към 3-4 часа сутринта, немско време.И CDU води с един процент в момента, но в Дрезденския окръг например ще се гласува след две седмици и оттам ще дойдат още около две места.Много патова ситуация и то най-вече защото всеки отрича коалиция с другите .Шрьодер иска да продължи, но нито с левите на Гизи, нито с Меркел.Вестервеле не иска с Шрьодер...Интересно преговори се очертават
18 Септември 2005 21:53
Прпопуснах, бившите източногермански комунисти между другото са четвърти, FDP се очертават трета сила.Зелените са с най-нисък резултат от останалите.
18 Септември 2005 21:54
Каква до болка позната картинка, ми да бе, ние почти с три месеца изпреварихме фрицовете, патова ситуация, всички победители, с малко, но завинаги и прочие, надежди Меркални, Шрьодерии Сергеевни, тяхната А, така се нарича Линке, социалистите не искат да се коалират с тях..Така, че кой требе да влиза в Европа, като ние им показваме как се гласува... Ха Ха...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД