:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 278
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Топалов има 7 дни да реши за Турнира на кандидатите

СНИМКА: TWITTER.COM
Веселин Топалов (вляво) и Силвио Данаилов (вдясно) се снимаха за спомен с наша сънародничка, работеща в Лондон, по време на последния турнир, в който 19-ият световен шампион участва - "Чес Класик" в британската столица.
Гросмайстор Веселин Топалов има точно седмица, за да реши дали ще участва в Турнира на кандидатите за световната титла по шахмат през 2016 г. От международната централа (FIDE) поставиха краен срок до 11 януари на всички осмина претенденти да подпишат договорите си за участие в Москва от 10 до 30 март.

40-годишният бивш световен шампион бави отговора си именно заради мястото на провеждане на надпреварата, което според мениджъра му и президент на българската федерация (БФШ) Силвио Данаилов облагодетелства двамата руски участници - Сергей Карякин и Пьотър Свидлер. Останалите с право да играят в турнира са Вишванатан Ананд (Инд), Фабиано Каруана (САЩ), Хикару Накамура (САЩ), Аниш Гири (Хол) и Левон Аронян (Арм).

Ако Топалов се откаже от участие, неговото място ще бъде заето от Дмитрий Яковенко (Рус), а следващият в листата на изчакващите е друг руснак и стар враг на българина - Владимир Крамник. Тъкмо той зае второто място в световната ранглиста на FIDE след срива на Веско през декември. Извънредно слабото представяне на русенеца в супертурнира "Лондон Класик" миналия месец свали цели 13 т. от индивидуалния му коефициент и с ЕЛО 2780 той се смъкна до №9 през януари.

Недостижим начело и в началото на тази година остава световният шампион Магнус Карлсен (Нор) с 2844, следван от Крамник с 2801 и Гири с 2798. В Топ 10 са още Аронян (2792), Каруана (2787), Накамура (2787), Максим Вашие-Лаграв (Фр, 2785), Ананд (2784) и Уесли Со (САЩ, 2773).
608
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД