:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 241
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Рали "Дакар" започна с тежък инцидент

13 души бяха ранени в пролога, първият етап бе отменен заради лошо време
С тежък инцидент започна тазгодишното издание на рали "Дакар". Прологът на най-изтощителното моторно състезание в пресечена местност бе прекратен, след като управляваният от китайката Гуо Мейлин всъдеход "Мини" се вряза в публиката край Буенос Айрес. Жената пилот загуби контрол над своя автомобил 6,6 км след старта на 11-километровата специална отсечка между аржентинската столица и Росарио.

Организаторите веднага изпратиха на мястото на инцидента 4 медицински хеликоптера, 3 автомобила и 8 линейки. По последни данни от снощи ранени са 13 души, като в най-тежко състояние са мъж на средна възраст и 14-годишният му син. От болницата в градчето Аресифас съобщиха, че при тях са настанени десет пострадали, включително 4 деца и бременна жена, които са в стабилно състояние. Много от ранените имат различни фрактури и травми по телата си. Самата Гуо и навигаторът й Ляо Мин също са пострадали тежко, но са без опасност за живота.

Така в неочакван победител в пролога се превърна холандецът Бернхард тен Бринке с "Тойота", следван от испанската легенда Карлос Сайнц с "Пежо" и сънародника му Хавиер Понс с "Форд". Именно те тримата трябваше да стартират начело на колоната във вчерашния I етап от състезанието - 258 км от Росарио до Вия Карлос Пас. Само че организаторите се принудиха да отменят изцяло етапа заради лошите метеорологични условия в Аржентина

Директорът на състезанието Етиен Лавин обясни, че хеликоптерите, които трябва да гарантират сигурността на участниците, не могат да летят при такова време. Затова целият керван бе прекаран до Вия Карлос Пас в извънсъстезателен режим - мотоциклетите и четириколките АТВ в конвой, автомобилите на собствен ход, а камионите - по трасето за асистиращите превозни средства.

Ако времето позволява, късно днес трябва да започне II етап - 521 км от Вия Карлос Пас до Термас де Рио Ондо.
775
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД