:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 294
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

България поема към Рио '16 без Соколов и Алексиев

Да мислим за тези, които са здрави, призова селекционерът преди олимпийската квалификация
СНИМКИ: SPORTAL.BG
Селекционерът Пламен Константинов слуша с усмивка пожеланията за здраве и късмет, отправени му по традиционния начин от млада сурвакарка на летище София.
Двама основни волейболисти от състава на националния отбор през последните години ще пропуснат първата и най-важна за европейските тимове квалификация за олимпиадата в Рио де Жанейро '16 - в Берлин. В започващия утре в германската столица турнир участие няма да вземат диагоналът Цветан Соколов и посрещачът Тодор Алексиев. Първият не можа да навлезе в необходимата форма след претърпяната операция в атакуващото дясно рамо, а вторият получи контузия в десния глезен по време на подготвителния лагер в София.

"Не искам да се концентрираме върху играчите, които няма да участват, а върху тези, които в момента са здрави. С тях ще се опитаме да постигнем необходимите ни резултати. От момчетата, които тръгват, всички са здрави в общи линии. Някои имат малки болежки, но те съпътстват всеки професионалист", сподели селекционерът Пламен Константинов при заминаването на тима от летище София вчера.

В окончателната група от 14 национали треньорът включи по двама разпределители и диагонали, четирима посрещачи и по трима централни блокировачи и либеро. Местата на контузените Соколов и Алексиев заеха съответно Николай Учиков и Методи Ананиев, а изненадата бе отпадането на центъра Светослав Гоцев, вместо когото Константинов включи трети либеро - Мартин Божилов.

Първият мач на нашите в берлинската зала "Макс Шмелинг" е срещу Финландия в сряда (6 януари), след което идват срещите с Русия (7 януари) и Франция (8 януари). Иначе борбата в група Б започва още утре с двубой между "сборная" и "суоми". В другата група А са домакинът Германия, Полша, Сърбия и Белгия. Квота за игрите в Рио ще вземе само крайният победител в турнира, който ще приключи с 1/2-финали в събота (9 януари) и финали в неделя (10 януари). Вторият и третият в крайното класиране ще получат право да играят в световната квалификация в Япония през май.

"Единственият плюс от тази програма е, че започваме с ден по-късно. Ако спечелим първия мач, може да направим избор кой мач да гоним - този с Русия или този с Франция", коментира Константинов.



СЪСТАВЪТ

Георги Братоев, Любомир Агонцев (разпределители); Владимир Николов, Николай Учиков (диагонали); Тодор Скримов, Николай Пенчев, Мирослав Градинаров, Методи Ананиев (посрещачи); Виктор Йосифов, Николай Николов, Теодор Тодоров (центрове); Теодор Салпаров, Владислав Иванов, Мартин Божилов (либеро).
 Президентът на волейболната федерация Данчо Лазаров се отправя към самолета, с който заедно с националите замина за олимпийската квалификация в Берлин.
707
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД