:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 508
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ГЕРБ се разсърди на спекулациите за предсрочен вот

СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Бившият лидер на ДПС Лютви Местан, който досега стоеше на първия ред в пленарната зала, вчера зае мястото си на независим депутат на последния ред.
Ден след като премиерът Бойко Борисов предупреди да не се "разбута здравата институционална власт", партията му излезе с позиция срещу евентуален предсрочен парламентарен вот. Това стана на първото за сезона заседание на Народното събрание. Зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви за "некоректни" твърденията, че "настоящият парламент е неработоспособен и че са нужни нови парламентарни избори заради роенето на ПГ и наличието на все повече независими депутати". "ГЕРБ доказано се стреми към колективна и консенсусна работа с този състав на НС, което обезсилва подобни твърдения. В тях открито прозират политическо неудовлетворение и стремеж към изборен реванш", изтъкна той. И даде да се разбере, че премиерската партия ще продължи досегашната си политика да търси съюзници в парламента според нуждите си.

Стреснати от думите на Цветанов, от Реформаторския блок подчертаха значението на десните за управлението. "Постигането на единство в управляващото мнозинство е от ключово значение за успех. Динамичните или плаващи мнозинства могат да се окажат плаващи пясъци за управлението", предупреди съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски. Той обяви новата 2016 г. за "година на ускорението и растежа". И изреди дълъг списък от предстоящи реформи, сред които промени в Закона за съдебната власт и процесуалните закони и изменения в изборното законодателство.
1009
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД