:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 177
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Допингирани каратисти получиха почести

Българската карате киокушин федерация дори пожела "нови успехи" на посрамените спортисти
Ако съществуваше приз за най-нелепо решение, българската карате и киокушин федерация (БККФ) най-вероятно щеше да го спечели убедително, след като награди за "високи спортни постижения" двама свои състезатели, уличени в употреба на допинг.

Вчера от БККФ обявиха, че на 16 януари на церемония в курорта "Св. Св. Константин и Елена" са почели "най-заслужилите спортисти и треньори в ударното бойно изкуство". Раздадени са плакети и сертификати на "26 талантливи български спортисти, прославили най-твърдия стил в карате".

"Най-високо признание - "заслужил майстор на спорта", получиха Станислава Бойчева, която се класира на I място на световното първенство в Хабаровск, Русия, и на II място на европейското първенство в Берлин, Германия, и Деян Братков и Христо Георгиев, завършили на III място на световното първенство в Хабаровск, Русия", се казва в съобщението на БККФ.

Само два дни по-рано - на 14 януари, обаче бяха официално оповестени резултатите от взетите общо 56 допинг проби на световното в Хабаровск. Двама от получилите "най-високото признание" на БККФ - световната шампионка Станислава Бойчева (кат. 55 кг) и бронзовият медалист Христо Георгиев (кат. над 95 кг), са сред шестимата състезатели с положителни резултати. Бойчева - за метенолон, а Георгиев - за нандролон и норандростерон. Медалите им са отнети, а самите каратисти са лишени от състезателни права за по 2 г. Въпреки това БККФ им пожелава: "Нека продължават да прославят България и през 2016 г. и да подобряват спортните си постижения".

Като оставим настрана факта, че у нас отдавна няма звания "заслужил майстор на спорта" и "майстор на спорта", буди недоумение защо БККФ грубо пренебрегва антидопинговите правила. От спортното министерство вчера заявиха, че на първо място за тях е борбата с допинга и нечестната игра в спорта, затова няма как да толерират подобно награждаване. На телефона на БККФ, чието седалище е във Варна, вчера цял ден не отговаряше никой.
681
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД