:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 267
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Гръцкият президент обвини Турция, че помага на трафикантите на хора

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Бежанци отиват към специален влак на жп гарата в Пасау, който ще ги откара в германския град Дюселдорф.
Турция не прави достатъчно, за да намали притока на мигранти към Европа, а турските пристанищни власти подпомагат трафикантите на хора, заяви президентът на Гърция Прокопис Павлопулос в интервю за в. "Зюддойче цайтунг". Вчера той бе на визита в Германия, където имаше срещи с колегата си Йоахим Гаук и с канцлера Ангела Меркел. "Много се страхувам, че турските трафиканти на хора получават подкрепа от властите", казва Павлопулос. "Пристанищните власти се правят, че не забелязват нищо. Има много случаи, в които се предполага, че трафикантите са били подпомагани. Имаме доказателства за това", добави той.

Жените и момичетата, които мигрират към Европа, са подложени на насилие и сексуален тормоз по време на пътуването си, алармира в свой доклад международната правозащитна организация "Амнести интернешънъл", цитирана от агенциите. Документът е съставен на базата на разкази на 40 жени и момичета от Сирия и Ирак, взети в Германия и Норвегия. Те минавали през Турция и Гърция. Жените, пътували сами или само с деца, са се чувствали силно застрашени в Унгария, Хърватия и Гърция, където били принудени да спят до стотици мъже бежанци. 22-годишна иракчанка разказала, че униформен охранител в Германия й предложил дрехи, ако прекара известно време сама с него.

Германският вицеканцлер Зигмар Габриел заяви пред тв АRD, че Мароко и Алжир трябва да приберат от ФРГ жителите си, чиито молби за бежански статут са отхвърлени. В противен случай той заплаши, че Берлин ще спре помощите, които отпуска на Северна Африка.
944
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД