:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 338
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ДСБ поиска прокурорско разследване на сделката за „Хемус“

Лидерът на ДСБ Радан Кънев поиска вчера от главния прокурор Сотир Цацаров независимо разследване на търга за изграждане на автомагистрала "Хемус". Според Кънев победителите в поръчката са "анонимни офшорки, зад които прозират интересите на най-големите олигарси в страната". По думите му строителите са предложили новата отсечка след Ябланица да се строи на двойно по-висока цена - 60% над планираната. И въпреки това правителството се е съгласило. Двама от участниците в търга, единият от които е бил с по-ниска цена от класираните кандидати, вече обжалват резултатите.

Кънев поиска прокурорска проверка и на изнесените от съдия Румяна Ченалова данни за ролята на депутата от ДПС Делян Пеевски в съдебната система. Според лидера на ДСБ признанията на Ченалова и сделката за "Хемус" са "основните публични знаци", че "властта в България изпада в опасна зависимост от ДПС и от икономическите и медийни кръгове около него". Затова разследването трябвало да се възложи на публично известни прокурори, както и да се потърси съдействието на страни - членки на ЕС. Иначе "ще се затвърди убеждението, че Цацаров е елемент от тази тенденция за зависимост на властта от кръгове около ДПС, а не е неин естествен противник", заяви Кънев.

-------УВЕРЕНИЕ

"Новият десен проект не е закриване на ДСБ или отделяне на части от нея, а засилване на партията", увери Кънев по повод заявките му за нова политическа инициатива. По думите му формата на междупартийни коалиции вдясно е изчерпана. Затова ще търси разширяване на подкрепата около ДСБ чрез привличане на широки граждански и политически кръгове.
1
1303
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
19 Януари 2016 08:13
Защо не бяха така осторожни , когато строиха четирите южни АМ ?
Явно Хемус трябва да си остане вечната предизборна дъвка на властта , за да мотивират обезлюдяващата истинска България !
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД