:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 144
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

500 000 лв. субсидия за торове от фонд "Земеделие"

0,5 млн. лв. субсидия само за торове ще отпусне фонд "Земеделие" тази година, обяви земеделският министър Мехмед Дикме при вчерашния парламентарен контрол.

На въпрос как ведомството се готви за пролетната сеитба министърът обясни, че само за пролетниците държавата ще отпусне 4,5 млн. лв. заеми с 3% лихва. 600 000 лв. била субсидията, която ще се ползва за засаждане на царевица. 1,2 млн. лв. ще се дадат за отглеждане на маслодаен слънчоглед.

"За първи път от тази година ще се дадат безвъзмездни помощи и за производство на фъстъци", заяви Дикме. Стопаните ще получават по 22 лв. за дка. Сериозни средства се заделят и за насърчаване на зеленчукопроизводството. За отглеждане на декар домати стопаните ще получат по 60 лв. чиста субсидия на декар. Стимули ще има и за картофопроизводителите. 200 000 лв. ще се отпуснат за отглеждане на картофи за посев.

ТЮТЮНИ

Само 55-има производители на ориенталски тютюни са се жалвали от изкупните цени на тютюна. Общо в страната с този поминък се занимават 58 000 души. За 1 година броят на тютюнопроизводителите нараснал с близо 9000 души, което било гаранция, че браншът излиза от кризата.
426
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД