:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 342
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Москов се захваща и с допълнителното осигуряване

Снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Първият опит на опозицията да свали кабинета "Борисов 2" очаквано пропадна. Инициираният от БСП вот на недоверие на правителството за провал в областта на здравната политика получи едва 80 гласа "за". До социалистите застанаха ДПС, "Атака" и двама независими депутати. В подкрепа на правителството гласуваха 130 души от парламентарните групи в мнозинството - ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ, както и трима независими. Управляващите бяха в пълен състав и получиха съдействието на миналите в опозиция ДСБ.
"Тази година една от целите на министерството ще бъдат правилата за надграждане на здравноосигурителната система с доброволните дружества като втори стълб", обяви здравният министър Петър Москов минути след като вотът на недоверие на кабинета за здравната му политика не мина в парламента. "Сега най-важното нещо е да отделим здравната каса изцяло от държавата. Второто нещо, което трябва да направим, е да вкараме втория стълб в здравното осигуряване. Това значи да дадем възможност хората допълнително да се осигуряват, ако искат да имат екстри", коментира пред БНР и депутатът от Реформаторския блок Димитър Шишков.

Тези дни излезе проект за наредба на МЗ, според която пациентите, които си плащат лечението, не трябва да имат предимство в листите на чакащи за планов прием в болниците. Идеята за развитието на допълнителното осигуряване е именно да осигурява подобни бонуси за хората, които си плащат и втора здравна вноска. Не е ясно и защо РБ искат да отделят държавата от НЗОК, при положение че преди 6 месеца едва не мина предложение на Петър Москов държавата да има мнозинство в надзорния съвет на касата.
2
1006
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
20 Февруари 2016 06:36
Това значи да дадем възможност хората допълнително да се осигуряват, ако искат да имат екстри", коментира пред БНР и депутатът от Реформаторския блок Димитър Шишков.


Не, това значи да вземем едни пари от НЗОК и да ги дадем на частните фондове, пък от НЗОК да чакаме същия резултатат или по-добър.


Тези дни излезе проект за наредба на МЗ, според която пациентите, които си плащат лечението, не трябва да имат предимство в листите на чакащи за планов прием в болниците. Идеята за развитието на допълнителното осигуряване е именно да осигурява подобни бонуси за хората, които си плащат и втора здравна вноска.


Така кога ще им дойде реда на чакащите? Бедните да си чакат...

Не е ясно и защо РБ искат да отделят държавата от НЗОК, при положение че преди 6 месеца едва не мина предложение на Петър Москов държавата да има мнозинство в надзорния съвет на касата.


Най-банална шизофрения...
20 Февруари 2016 16:15
Абе,тия склероза ли ги хвана рязко,нъл уж касата за това беше създадена преди толкоз години,да е отделно от държавата??!,Ептен се ошашавиха,то единствения „стълб” изгнил и изгризан,те втори ще правят...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД