:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 362
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пеевски закрива официалното си участие в "Булгартабак"

СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
"Не мога да допусна негативната кампания да засегне над сто хиляди производители на тютюн, чиито поминък зависи в голяма степен от дейността на "Булгартабак" - така Делян Пеевски обясни излизането си от тютюневия холдинг.
Депутатът Делян Пеевски вчера неочаквано обяви, че фирмата му "НСН инвестмънт" ще излезе от Булгартабак холдинг. "НСН инвестмънт", в която Пеевски и майка му Ирена Кръстева са съдружници, купи миналото лято "Табако инвестмънт", което притежава 5% от акциите на цигарения холдинг. Затова е чудно, че само след няколко месеца депутатът се кани да продаде ценната придобивка. Вчера той обясни, че се оттегля за доброто на "Булгартабак" и на тютюнопроизводителите.

"През последните седмици в медиите зачестиха опитите за умишлено дискредитиране на "Булгартабак", чрез използване на моето име за отправяне на неистински внушения, свързани с дейността на компанията. Целта на подобни действия е името на "Булгартабак" да бъде тенденциозно замесено в политически интриги от моите опоненти, което аз категорично не мога да допусна. Не мога да допусна също негативната кампания да засегне над сто хиляди производители на тютюн, чиито поминък зависи в голяма степен от дейността на "Булгартабак".

Не е ясно какво точно има предвид Пеевски, но в последните седмици в. "Шпигел" писа за разрастването на бизнеса му и за интересите му в тютюневия бранш, а турски медии съобщиха, че Анкара е обявила за персона нон грата депутата и почетния шеф на ДПС Ахмед Доган, както и че на турския пазар има голяма контрабанда на български цигари. "Булгартабак" отрече да има нещо общо с това и заплаши да съди всеки, който разпространява неверни данни.

Името на Пеевски се свързваше с "Булгартабак" и преди НСН да придобие официално 5% от акциите миналото лято. В момента съдружници на Пеевски в холдинга са BT Invest с близо 80%, КТБ с 6%, Едоардо Миролио със 7% и много други дребни акционери. BT Invest е офшорка и не е ясно кои са истинските й собственици и в чии ръце всъщност са 80% от "Булгартабак".





1
1195
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
21 Февруари 2016 14:46
Ще продаде ли фабричката си за цигарени филтри и гилзи ?
Щото какво има в кутия цигари - 2 листа тютюн и...кутия, бандерол, гилзи, филтри, реклама, акциз, митници, рушвети и много политически чадъри.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД