:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 437,449,166
Активни 81
Страници 40,033
За един ден 1,302,066
Copy/paste

Романтиката е сега в Машината

Като две гугутки, пу, пу!
Препечатваме (съкратен) този текст на Кристина Кръстева от "24 часа" с всичкото уважение, което заслужава. Заглавието е на "После".

***

Търпението да чуе всякакви мнения, дискретността да не злоупотребява с информацията, уважението към Бойко Борисов направиха от Цветан Цветанов не машина за избори, а политик с бъдеще.

Лидерът на депутатите от ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов е умиротворител - не само в МВР, но и когато в НС пламне огнище. Той никога не губи самообладание, най-редовно спира в различни кьошета на кулоарите депутати и преговаря. Но не като силовак, а с ловкостта на дипломат. И това не го отрича никой в парламента, дори и опозицията. (...)

Самият Кънев не отрече качествата на Цветанов при гласуването на номинацията му за председател на парламентарната комисия по обществен ред и вътрешна сигурност, макар че и той, и останалите от ДСБ гласуваха "против". Аргументът на Кънев - напрежението между Цветанов и Румяна Бъчварова щяло да застраши националната сигурност. Всъщност слуховете за война между двамата са преувеличени.

Най-малкото поради факта, че в полезрението на Бойко Борисов индивидуална игра не смее да води никой. А пък той вижда надалече, дори и когато го няма...

Вероятно на Цветанов наистина не му е приятно, че мнението му за сигурността е пренебрегвано, при положение че цял свят го е признал за специалист (с медали и грамоти - за борбата му с отвличания и кокаини, за разследването на кървавия удар в Сарафово и прочее, и с нестихващи и до днес покани за участие в ключовите световни тематични форуми, включително за борба с терора.)

Днес Цветанов си признава, но без огорчение, че сегашната вътрешна министърка не го е търсила за съвет.

"Аз мога да говоря и ще говоря и с Румен Петков, и с Михаил Миков", описва широката политическа кройка новоизбраният шеф на вътрешната парламентарна комисия.

Той наистина това го умее, защото бе търпелив да се научи през годините. Цветанов израсна изключително в политиката. Наложи му се да влезе в нея през 2005 г. - като зам.-кмет на София, а година след това и като първия председател на ГЕРБ (тогава Бойко Борисов нямаше право да е официално партиен началник, защото бе градоначалник, и оглави партията си чак през 2009-а).

В самото начало на Цветанов му беше трудно да общува.

Той бе фигурата, от която и в общината, и в партията се страхуваха. Не беше изкусен нито в интервютата, нито в маневрите на политиката. Днес, в интерес на истината, Цветанов е безупречен във всичко това - умее да говори точно, а също духовито, умее и да увлича хората (не само съпартийците). И то вече не от страхопочитание, макар че изпитват към него втората част на това словосъчетание, а чрез емоция и обаяние.

Чар и закачки, но с мярка. Когато говори пред актива на ГЕРБ по работа, Цецо е железен. "Не трябва да има опиянение - изборите бяха спечелени с много труд и много всеотдайност", заръча Цветанов след последните общински избори.

Предупреди местните шефове на партията, че във всеки миг знае какво правят.

Събрал впечатления и по време на кампанията - забелязъл къде само лежат на марката ГЕРБ и от сутрин до вечер пият кафе, вместо да излязат сред хората. Но това съвсем не значи, че проверката е минала. Цветанов продължава да обикаля и сега. Ден след ден (в следобеда, след края на заседанията на парламента), област по област. Това, че ГЕРБ владее политическата карта почти 100 процента, не го успокоява. (...)

Както срещу бандитите, той е машина и на избори.

Понеже се готви за всеки вот от вечерта, в който е приключил последният. Още в нощта на победата, когато всички в ГЕРБ ликуват, главата на Цецо е като изчислителна машина - брои и съпоставя гласове, проценти и съотношения с политически опоненти, прави изводи, включително и персонални, и още преди да е съмнало, той вече има стратегия за следващите избори. Независимо кога са и какви са.

Едно време всички признавахме за първи изборджия Евгений Бакърджиев, но след явлението Цветанов първият избледня доста. Основно качество на Цецо е, че не се отпуска. 10 категорични победи на ГЕРБ не го успокояват, а точно обратното - те го вдъхновяват за нови битки. Обикаля, преговаря, среща се с хора по улици и по зали. И като че ли никога не се уморява. На всичкото отгоре при всяка възможност пробягва сутрин по 10 километра.

Най-близките му приятели обаче казват, че нещото, което го прави особено силен, са Деси и трите момичета. За политиците бракът е твърде рисковано начинание. Г-жа Цветанова обаче сваля на земята политика всеки път, когато около него стават твърде много ласкателите и твърде възможни грешките, когато недооценява ситуации и хора. Затова в този портрет задължително трябва да присъства Деси, която е всъщност семейният умиротворител.
16
1495
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
16
 Видими 
22 Февруари 2016 21:09

Така се прави! Кариера.
Гугутката, написала горното - (снимка: натиснете тук) , (снимка: натиснете тук) .
22 Февруари 2016 22:55
Simplified Solutions,
Който може – може...
Да не би гроздето да е кисело?...
22 Февруари 2016 23:49
е не можем да не отдадем заслуженото на първопроходничките валерия велева и валя ахчиева с активното им участие в соарета и кючеци край ахмед (меди) и компания. младите вземат просто примери, и те искат да се утвърдят.
23 Февруари 2016 00:28
с всичкото уважение, което заслужава


23 Февруари 2016 05:17
Днес, в интерес на истината, Цветанов е безупречен във всичко това - умее да говори точно

Т'ва направо ме утрепА
23 Февруари 2016 07:11
при положение че цял свят го е признал за специалист (с медали и грамоти - за борбата му с отвличания и кокаини, за разследването на кървавия удар в Сарафово и прочее, и с нестихващи и до днес покани за участие в ключовите световни тематични форуми, включително за борба с терора.)

Тази жена със сигурност му е съученичка ... от Вършец!
редник, разкажи как минаваха часовете по самоподготовка, моля! Сигурен съм, че малкия Цветанчо е бил отличник!
23 Февруари 2016 07:21
Чар и закачки, но с мярка. Когато говори пред актива на ГЕРБ по работа, Цецо е железен. "Не трябва да има опиянение - изборите бяха спечелени с много труд и много всеотдайност", заръча Цветанов след последните общински избори.

Ох, не мога!

Ей, Посленце, да не ни будалкате?! Това не може да е написано от нещо, с достойнство, по-голямо от това от мокрица*

*Мокрицата е ракообразно.Тя живее в широколистните гори.Храни се с растенията на селищата до гората
23 Февруари 2016 09:07
23 Февруари 2016 09:11
Като две гугутки, пу, пу!
23 Февруари 2016 10:39
Страхотна сте госпожо Кръстева! Толкова елегантна и изпипана ирония. Верятно Ви иде подсъзнателно.
Не е ли време господа за нещо по мащабно и монументално? Това романи, филми, паметници... за нашите първи партийни и държавни ръководители? Заслужават го хората!
23 Февруари 2016 12:06
23 Февруари 2016 12:23
редник, разкажи как минаваха часовете по самоподготовка, моля!

Е, щом е молба - да разкажа...
Имало едно време, близо 40 лета оттогава, казарма, а в казармата – войници... Сутрин военна подготовка (бягане, скачане, стрелби), следобед – самоподготовка – най-спокойното време – четене на вестници, запознаване с международното положение... Винаги имах книга (приятели и приятелки ми носеха новоизлезли книги) и четях с часове... Та така...
Ех, Пенчо,
Внимавайте... в картинката...
23 Февруари 2016 12:26
Търпението да чуе всякакви мнения, дискретността да не злоупотребява с информацията, уважението към Бойко Борисов направиха от Цветан Цветанов не машина за избори, а политик с бъдеще.


Не разбрах. Щом той не е машина, къде е сега романтиката? В гуглата му?
23 Февруари 2016 12:46
Търпението да чуе всякакви мнения, дискретността да не злоупотребява с информацията, уважението към Бойко Борисов направиха от Цветан Цветанов не машина за избори, а политик с бъдеще.


Не.
Значи пояснявам.

Романтиката е в "уважението към Бойко Борисов", или за по-кратко само "Бойко Борисов".

Това си е тръпка за нас, жените. Но мозъчния тръст? е помислил и за останалите:
"Търпението да чуе всякакви мнения"

Защо е необходимо търпение, се чуди страничния наблюдател.. И защо мненията са "всякакви"..

Отговорът е еднозначен - обектът на подслушването не знае кое точно мнение интересува Цвъки и го залива с ненужна информация - какво обядва, харесва ли Гери-Никол или тя му простее и може ли да вдига 100 от лежанка...

Затова информацията е "всякаква" и от Цвъки се изисква огромно търпение да отсее смята ли обекта да изхвърля боклука или ще остави това на жена си.

23 Февруари 2016 15:43
Още по-интересни са коментарите във форума на вестника, след статията. Самата авторка се защищава и бълва нова доза гениалност.
Много груби коментари, драги читатели. Ако зад всички неща, които сте избълвали, стои въпросът защо съм написала портрета на Цветан Цветанов, поводът е ясен за всеки информиран човек - връщането му в сигурността като председател на ресорната парламентарна комисия.
Така че не ме е срам. Напротив, харесвам си текста. Спокойна вечер!
24 Февруари 2016 14:12
Всичко написано от автора е пиар и няма нищо общо с истината. Изпуснато е едно много отличително качество на ЦЦ: Отмъстителен и гони до дупка.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД