:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 350
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Не, мосю Жак!

Аз съм човек умерен, но щом чух квалификациите на Ширак за скъпата ни царствовина, изпаднах последователно в афект, бяс, параноично разлютяване, амок и състоянието след бегъл взор върху бележката за парно. Отговарям му като истински български патриот, винаги готов да воюва до последния американски войник.

Разбирам вехтоевропейския ви гняв, мосю, след като един военен комитет елегантно ви заобиколи и прати помощ на Турция. Още през 1966 г. друг ваш колега, по-курназ и от вас, извади страната ви от военните структури на НАТО в пристъп на подобен пристъп. Галският петел, образно казано, не е ходил в казарма, а обяснява на старите пушки от кой край се държи калашникът! Я посочете с колко се увеличава радарният образ на "Стелта", ако само една бурма не е завита докрай? Друг път! Вие не може да усмирите един Кот д'Ивоар, а се репчите на България и коалиция от желаещи за гърбиноналагаща операция в Ирак! Мислите, че главният ни помощник САЩ ще остави магарето в калта извън ЕС? Дори Брежнев не ни е крещял така, поне публично, мосю. Трябвало да слушаме гласа на Европа, т.е. вас. В краен случай Германия. А защо не Англия, господинчо? Или Италия и Испания? Не сме свикнали исторически в полифоничната какофония да откриваме музикалните трели на френските ругатни. Както казват - нерде Ямбол, merde Париж. Нам по- импонира мъжественият глас на тексаския губернатор. В него не се вплита саксофонът на арканзаския губернатор, нито тревожните подвиквания на Хаваите и Аляска. Виждаме една шъпа, свита в юмрук, готов да се стовари върху всеки диктатор, затънал до колене в петрол! Който е загубил истински кули, няма да гради въздушни такива, че Саддам ще се разоръжи сам, поради римата. А ако оня самолет не бе спрян в Марсилия и треснеше Айфеловата кула? Ако атентатът в Тулуза (който минахте като производствена авария) бе станал с Версай? Нямаше сега да клинчите, щяхте да сте сред първите, както при Косово. Сърбите казваха някога с умиление за вас: Гаранция - Франция! Бяхте архитект на Югославия, но после един от палачите й. Сега Саддам се хили: "Няма да ме нападнат. Гаранция - Франция!" Нямал връзка с "Ал Кайда"? За домашно - докато воюваме, намерете проклетата връзка! Да не ви се стъжни алтернативната служба.

Хиляди години при нас царят е бил цар, а премиерът не е бил. Сега, за годинка-две, те са слети в едно, а вие смеете да ни наричате невъзпитани! Не знам точната ви възраст, мосю, но ви липсват първите 70 години! Та вие дори не сте Бурбон. Нямате бърбън. Само вина, много вина. 50 милиарда оборот със САЩ, леле божке! Нека да ги сменим с нашите вина. Айде и с мезето да е така. Егати соленото, мухлясало и зеленясало сирене!

Тук аз се спогледах с белия лист. Не тиках ли царствовината към грандиозен скандал за няколко тухли, а ла Тайланд и Кампучия? Е, аз не си искам обратно Вартан, Паскин и нобеловия лауреат. Само изпробвах новата банкова система за брутален сетълмънт в реално време. Пък и най-пиперливите словоизвержения запазих за дневника си.
4
636
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
22 Февруари 2003 20:57
Kambodja, ne Kampuchiq, a inache
23 Февруари 2003 13:51
За сведение на горния "експерт": Името на страната не се пише така в нито един език. Кампучия е самоназвание на местното налеселие (кхмери), Камбоджа е на френски, а на английски - Cambodia.
23 Февруари 2003 21:05
"Камбоджа е на френски, а на английски - Cambodia"
въх ! не думай, на кирилица ли го пишат франсетата ? ан на български как е експерте кхмерски (кампучииски ) ?
24 Февруари 2003 03:07
Ей, горните! Защо се заяждате?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД