:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 260
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Партизан" ще украси юбилея на "Берое" на 17 май

От клуба подготвят за повода книга, специална песен, марка и паметна монета
СНИМКА: BEROE.BG
Председателят на Съвета на директорите на "Берое" Илко Русев, зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова и общинският съветник Диян Димитров (от дясно на ляво) споделят подробности за тържествата по повод 100-годишнината на организирания футбол в града.
Мач срещу "Партизан" (Белград) ще бъде гвоздеят в програмата по случай 100-годишнината на организирания футбол в Стара Загора. "Берое" ще приеме сръбския гранд на 17 май, като преди мача около 100 бивши футболисти и деятели на старозагорския клуб ще бъдат наградени с плакети. Тогава ще бъде представена пред публика и специална песен за вековния юбилей, която ще бъде написана от заклетия бероец Стефан Вълдобрев. В демонстративния мач срещу "Партизан" старозагорският тим ще играе за първи път с юбилеен екип от Uhlsport, който ще бъде и резервен за "Берое" през следващия сезон.

"Умишлено се забавихме доста време, за да обявим подробностите. Защото най-трудното беше да направим такъв мач, който ще остане в историята. Благодаря на "Партизан", че те се съгласиха. Смятам, че с тяхното участие ще направим един прекрасен празник. Нещата бяха трудни и от гледна точка, че програмата на "Берое" също трябва да бъде съобразена. Изпадаме в една програма с цикъл сряда-събота и това беше най-добрата идея", заяви председателят на Съвета на директорите на клуба Илко Русев.

Тържествата ще започнат още от 25 април с откриване на фотоизложба в градския парк "5 октомври" с ретроспекция от историята на клуба. На 5 май ще бъде представена книгата "Берое - 100 години футбол", чийто автор е Илко Груев. На 18 и 19 май следва международен турнир за деца до 14 г. През втората половина на май ще има и мач на ветераните на "Берое" и "Криля советов" от побратимения със Стара Загора руски град Самара. В момента само се уточнява датата.

По повод годишнината ще бъдат пуснати също така специална пощенска марка от Български пощи, както и паметна монета от БНБ. Отделно за юни се планира на стадиона и оперно представление на спектакъла "Аида", което ще бъде първото по рода си в България. Дори се предвижда в триумфалната сцена юношеският отбор да внесе знамето на успеха.

Инициативите на "Берое" за юбилея са подкрепени от общината в Стара Загора, а продължава и набирането на средства сред феновете. За целта има открита банкова сметка, а за домакинските мачове се продават и специални дарителски билети от 10 лв.
836
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД