:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 313
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Гърция започна да връща мигранти на Турция

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Нелегални имигранти поискаха отваряне на границите в бежанския лагер край Идомени в Гърция.
Гърция започна да връща мигранти в Турция, както предвижда договореното миналата седмица споразумение между ЕС и Анкара, предаде Юронюз. Първата група от 150 души, главно от Пакистан и Бангладеш, са изпратени в Турция с полицейски ескорт и белезници. Целта е мигрантите да разберат ясно посланието, че вече няма да могат да влизат нелегално в ЕС. 20 страни членки са готови да изпратят експерти в Гърция, които да помагат за изпълнението на споразумението, обяви ЕК.

Върховният комисариат на ООН за бежанците обяви, че прекратява работа в т.нар. "горещи точки" в Гърция, тъй като те се били превърнали "центрове за принудително задържане" на бежанци. Според в. "Катимерини" става въпрос за о. Лесбос, където ежедневно пристигат стотици имигранти от Турция.

Македония пък обяви, че на 4 април започва да връща в Гърция около 1600 нелегални мигранти, които се намират в лагери на южната и северната граница на страната. ЕК има таен план, който предвижда около 80 000 афганистанци без бежански статут да бъдат върнати от Европа "в близко бъдеще", писа "Дейли телеграф", като цитира конфиденциален документ. Това се налагало заради опасенията от нов бежански наплив към Стария континент, след като талибаните отново се връщат на власт в някои части на Афганистан. ЕК планира да ореже предоставяната финансова помощ на Кабул, ако афганистанските власти откажат да приемат мигрантите.
1
993
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
23 Март 2016 10:42
Много късно и много плахо !... "Сетила се Мара (Европа ) да се побара !".
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД