:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 365
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Прокуратурата пак направи компромис на Сидеров

Лидерът на "Атака" получи трета пробация за среднощния скандал в магазинче за цигари
Снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Прокуратурата постави рекорд по сделки с депутатите от "Атака".
Прокуратурата влезе в серия сделки с лидера на "Атака" Волен Сидеров и колегата му Десислав Чуколов. Във вторник Софийският градски съд одобри третото им поред споразумение по дело за хулиганство - за среднощния скандал миналия октомври на столичната ул. "Раковски". Тогава депутатът твърдеше, че вътре се продават наркотици и стоки без бандерол, а полицията прикрива този факт. Сега обаче двамата "проверяващи" са признали вина.

По това дело Сидеров и Чуколов бяха обвинени в хулиганство и за посегателство над полицай, за което НК предвижда затвор до 5 години. Когато деянието е извършено повторно, има и задължителен минимум - от една до пет години. Пробация за хулиганство впрочем се предвижда само в случаи, когато няма съпротива срещу орган на властта.

Въпреки това прокуратурата, насърчена от шефа си Сотир Цацаров, реши, че предпочита Сидеров да мине "тънко" - със сделка и най-лекото наказание пробация, отколкото "да чака" дълги съдебни процеси. Така двамата депутати от "Атака" бяха осъдени на две години пробация и 25% удръжка от заплатите им за същия срок. По други две дела - за хулиганството при нахлуването в НАТФИЗ, Сидеров и Чуколов получиха по 6 месеца пробация, изразяваща се в удръжки на 13% от заплатите им. Лидерът на "Атака" бе осъден на същото и за хулигански изстъпления на площада в Батак преди години.

Сговорчивостта на прокуратурата за изстъпленията на депутатите е изненадваща, като се сравнява с първоначалния й патос. Когато през октомври те предизвикаха скандалите на ул. "Раковски", градският прокурор на София Христо Динев обяви, че става дума за "хулиганско деяние, извършено от лица с имунитет, с изключителен цинизъм срещу органите на властта, които са изпълнявали задълженията си по опазване на обществения ред". "В процеса на осъществяване на полицейската дейност ми беше докладвано, че Десислав Чуколов е нанесъл удар на униформен инспектор", съобщи и старши комисар Младен Маринов. Главният секретар на МВР Георги Костов коментира, че става дума за непристойни действия и упражнено физическо насилие от страна на лица с имунитет спрямо униформени служители на полицията, изпълняващи задълженията си по опазване на обществения ред.

Вчера обаче прокуратурата вече беше изгубила този плам и желание за справедливост. В сряда предстои да бъде одобрено четвъртото споразумение на Сидеров с прокуратурата - за скандала, известен като "Извини се, бе!", при който депутатът блъскаше полицай пред парламента. Съдът веднъж вече отхвърли сделката и сега прокуратурата и защитата ще представят нов, "по-тежък" вариант.

Лидерът на "Атака" има и пето дело за хулиганство - за случката в самолета през 2014 г., но по него още не е сключил сделка с обвинението.



5
1027
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
23 Март 2016 09:07
Този суперпрестъпник и заплаха за националната сигурност най-после ще получи желязно възмездие от безкомпромисния съд и прокуратура. За назидание на всички дръзнали да тероризират страната.
23 Март 2016 09:13
Крайно време е медийната истерия срещу Сидеров да спре, защото мнозина неутрални - като мен - започват да се съмняват, че целта на тази истерична кампания не е сраведливо възмездие, а е съвсем различна и непочтена.
23 Март 2016 16:58
Е, сега вече можем да очаваме ред и спокойствие по улиците, край на циганските набези, грабежи и убийства, неимоверен ръст на работните места, нпреизпълнение на митническите сборове в стотици проценти, кристални обществени поръчки, приказно чист въздух, екологични храни като за боговете по магазините, а от здраве няма да можем да се куртулишем.....И да не знаят толкова години, че с осъждането на сал един Сидеров ще настъпи земния рай на Територията...
24 Март 2016 01:34
Такава ли е присъдата на брадатия евреин до него?
25 Март 2016 07:40
Абе Сидеров , Сидеров - защо нищо не се чува за кметът Чоков , за синът му , за Врачанските невинни убийци , за диетолозите-биячи от Околовръстното , за толерантния бияч от Черни връх ???
Кой знае още колко убийства , изнасилвания , побоища остават неизвестни , ама вие ни пудрите мозъците с човек , когото част от българският народ го е избрал да го представя в Парламента !
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД