:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 388
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Марешки успя частично с искането за референдум

Веселин Марешки
Варненският бизнесмен Веселин Марешки успя частично с инициативата за референдум - подписката му събра 310 00 валидни подписа, което означава, че допитването няма да е задължително, но пък парламентът трябва да излезе с решение по отправеното искане. Според закона за прякото участие на гражданите във властта това следва да се случи в 3-месечен срок. Аптекарят бе внесъл малко над 400 000 подписа, но след проверката на ГРАО излезе, че нарушения има при почти всеки четвърти. 52 000 от всичките 94 000 некоректни подписа са със сбъркано ЕГН. Установени са 2008 починали лица, а над 23 000 са се подписали два пъти. Самият Марешки заяви преди два месеца, че не е доволен от кампанията, тъй като съвпаднала с новогодишните празници и активността не била голяма. Въпросите, предмет на поискания от него референдум, са: "Подкрепяте ли да се премахне ограничението едно лице да може да открие не повече от 4 аптеки на територията на страната, за да стане пазарът по-конкурентен и да се намалят цените в аптеките"; "Подкрепяте ли да се въведе регулация на пазара на горива, така че да се гарантират по-ниски цени в бензиностанциите"; "Подкрепяте ли да отпадне имунитетът на народните представители"; "Подкрепяте ли да отпадне напълно държавната субсидия за финансиране на политически партии и коалиции"; "Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален от 240 на 120".

Най-късно до месец трябва да стане ясна и съдбата на допитването, поискано от Слави Трифонов. Той внесе в парламента около 670 000 подписа.
1
1209
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
22 Март 2016 20:39
Слави Трифонов ще успее НАПЪЛНО с искането за референдум! Парламентът няма къде да ходи - ще ГО НАСРОЧВА! И Народът масово с ДА ще отговори! ГЕРБ и РБ, и АБВ и Патриотичният фронт, и БДЦ, и вся остальная дупетатская сволочь да сяда да пише ИЗЦЯЛО НОВ Изборен кодекс, който урежда М2 в 120 едномандатни избирателни района!!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД