:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 338
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Емил Велев: На "Герена" сгрешиха със смяната ми

СНИМКА: БГНЕС
Емил Велев е категоричен, че проблемите в "Левски" идват от грешна кадрова и трансферна политика.
Треньорът на "Монтана" Емил Велев заяви, че уволнението му от "Левски" през 2009 г. е било грешен ход от страна на ръководството на столичния клуб. Това се случи няколко месеца след като "сините", именно под ръководството на Велев, спечелиха последната си към момента шампионска титла.

"През 2009 г. станахме шампиони в много тежък момент. Имаше едно настроение след освобождаването на Мъри Стоилов и на Сираков във феновете, че единствените хора, които трябва да бъдат начело на "Левски", са те и никой друг не може да промени това статукво. Тогава доказахме, че е възможно с едни доста добри футболисти като Жоазиньо, Зе Соареш, Бардон, Игор Томашич, Боримиров, Йовов, мога да кажа още 5-6 играчи, които бяха на топниво в този момент... Още оттогава остана в мен обида, тъй като станахме шампиони, победихме андорския отбор (бел.ред. - "Санта Жулия") с 9:0 в двата мача и след това доста изненадващо, за мен поне, бях сменен. Но както се видя впоследствие, е било тотална грешка", коментира Велев пред TV+.

След това той продължи с критиката си към политиката на ръководството на "Левски". "Доста средства напразно се изсипаха за чужденци. Някои ще кажат: "Да, има добри български футболисти, но те пък са скъпи!". Аз бих предпочел да взема български футболист - по-скъп, но да му знам качествата, да може да повдигне нивото на отбора. А така какво се оказа? Взеха се някакви футболисти и миналата година, и тази, и след това самите левскари са разочаровани от това нещо. Това не ми е обяснимо, защото има доста сериозно скаутско присъствие, има спортен директор, има старши треньор", коментира Велев. Той също така изрази амбиция през май начело на настоящия си отбор - "Монтана", да достигне за трети път в кариерата си до финал за Купата на България.
744
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД