:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Двама играчи отпадат за мача с Македония

Националите заминават днес с автобус за Скопие
СНИМКА: БГНЕС
Дебютантът в националния отбор Марселиньо, който вкара и гола за победата над Португалия, бе сред най-търсените събеседници при връщането на тима в София. "Това е уникален момент не само за мен, а и за България. Аз обичам държавата България. Тя и "Лудогорец" ми дават всичко за кариерата ми", каза натурализираният бразилец.
Селекционерът на националния отбор по футбол Ивайло Петев освободи двама от футболистите си от групата, която се подготвя за контролата срещу Македония. Това са Симеон Славчев и Кристиян Малинов. Двубоят в Скопие е във вторник от 20 ч. българско време и към момента няма яснота дали ще се излъчва пряко по българска телевизия.

Славчев отпадна заради комоциото, което получи при победата с 1:0 над Португалия в петък. Той пострада след единоборство с Кристиано Роналдо и бе сменен принудително в последните минути на двубоя в Лейрия. По-късно халфът на кипърския "Аполон" (Лимасол) бе прегледан, като лекарите установиха, че той не помни момента, при който е бил ударен. Славчев даже не си спомнял как е бил доведен до болницата, но след консултация е отказал предложението да остане под наблюдение за една вечер. Все пак на халфа не бяха открити усложнения и му бе позволено да се присъедини отново към отбора. Ивайло Петев обаче реши да не рискува здравето на играча. Малинов пък бе пратен да помогне на младежкия национален отбор, който също утре гостува срещу Люксембург в евроквалификация. До снощи не бяха извикани заместници на двамата.

Националите ще заминат за Македония тази сутрин, като беше взето решение тимът да пътува с автобус до Скопие. Вчера Петев проведе една тренировка, на стадион "Васил Левски", която обаче беше закрита, по изрично настояване на селекционера. Той предупреди, че очаква още по-труден мач от този в Лейрия. "Мисля, че ще има по-твърда, дори груба игра. Има и други причини, поради които смятам, че двубоят ще е по-сложен, но няма да ги разкривам. Победата над Португалия ще ни даде повече увереност и самочувствие. Не трябва обаче да летим в облаците и да мислим, че ще побеждаваме следващите отбори с по-малко усилия. Напротив, трябва да сме много по-концентрирани и мотивирани във всяка една среща и да искаме победата още повече. Видяхте, че когато изпълняваме на 100% задачите, когато сме задружни и се раздаваме на максимума на възможностите си, имаме шансове да побеждаваме", заяви Ивайло Петев.

509
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД