:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 100
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Съдът за държавна сигурност в Абу Даби осъди

вчера 11 членове на радикална ислямистка група на доживотен затвор по обвинение, че са планирали да извършат терористични операции в Обединените арабски емирства и да установят там халифат, предаде Би Би Си, цитирайки местни медии. Двама членове на същата група получиха присъди от 15 години затвор, 13 други - 10 години, и 7 бяха оправдани. На представители на международните медии не бе разрешено да присъстват на процеса.



Китай успя да постигне екстрадирането

на Чжан Липин, напуснала страната през 1999 г. и живяла впоследствие в Тайланд и Перу, предаде ТАСС. 66-годишната жена е обвинена в осребряване на фактури за ДДС от компании, непритежаващи необходимите разрешителни за работа. Пекин досега си е върнал 25 от общо 100 най-издирвани, успели да избягат зад граница, лица, обвинени в корупция. Според зам.-секретаря на Централната комисия на Китайската комунистическа партия за проверка на дисциплината У Юйлян към края на 2015 г. китайските власти са успели да върнат на територията на Китай повече от 1000 избягали корумпирани чиновници.



Телевизия "Ал Джазира" ще освободи

от работа 500 души, главно от персонала в Катар, предадоха агенциите. В комюнике телевизията уточнява, че ръководството й е решило да съкрати близо 500 работни места по целия свят, като повечето ще са в Катар. Решението е взето след съобщението за затваряне на англоезичния канал на медията "Ал Джазира-Америка".



Грешка в Google Maps срина дома

на американка от град Роулет, щата Тексас. Пред телевизия Си Ен Ен Линдзи Диас разказа как строителна бригада съборила нейната къща, вместо тази, на която трябвало да бъде извършена съответната процедура. Двете постройки са еднакви, намират се в един и същи град, с еднакъв номер на улицата, но са на различни улици - "Кусто драйв" и "Калипсо драйв". Със закъснение от Google оправили грешката, но разрушаването на къщата вече било извършено.
573
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД