:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 519
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Сандърс разгроми Хилари Клинтън при вота в три щата

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Привърженици на сенатора демократ Бърни Сандърс празнуват бурно неговата победа на първичните избори в Сиатъл, щата Вашингтон.
Американският сенатор Бърни Сандърс удържа разгромна победа над бившия държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън на партийната конференция на демократите в щата Хавай, предадоха световните медии. Сандърс е получил 71% от гласовете срещу 29% за Клинтън. Преди това той я победи в два други щата - Вашингтон и Аляска. В първия сенаторът от Върмонт бе подкрепен от 72% от активистите на демократите, а Клинтън от 28%. В Аляска съотношението на силите бе отново в полза на 74-годишния демократ - 82% срещу 18% за бившия държавен секретар. Тройната победа на сенатора от щата Върмонт, който успя доста да съкрати дистанцията с Клинтън, обаче не му позволява да настигне съперницата си в надпреварата за Белия дом. Досега Хилари Клинтън си е осигурила подкрепата на 1691 делегати на бъдещия конгрес на Демократическата партия, а Сандърс - едва на 949. Общо 2382 гласа са необходими за спечелването на номинацията на демократите през юли. Говорейки пред свои поддръжници в Мадисън (щата Уисконсин), където на 5 април ще се проведат следващите първични избори, Сандърс изрази увереност, че победата ще му даде допълнителен импулс в надпреварата за Белия дом.





-------------

Усилията на президента на САЩ Барак Обама да води война едновременно на два фронта - срещу "Ислямска държава" и управлението в Дамаск е "лудост и идиотизъм", заяви в интервю за в. "Ню Йорк таймс" претендентът за президентския пост от Републиканската партия Доналд Тръмп. Той заяви, че ако бъде избран за президент, ще прекрати закупуването на петрол от Саудитска Арабия и други държави в Близкия изток. Тръмп отново определи руския президент Владимир Путин като силен лидер. Чучела на Доналд Тръмп, ненавиждан от много мексиканци, изчезнаха в пламъците на ритуални огньове в края на страстната седмица в столицата Мексико сити и редица други мексикански градове.

14
1248
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
27 Март 2016 23:33
Тов. Сандэрс

p.s. Резултатът е 1243 на 975 за Хилъри Клинтън, но щатите, в които досега не е имало избори са предимно в Нова Англия и Северозапада - места, където Сандърс има много голямо преимущество пред Клинтън. А кой ще е кандидата на Демократите, май ще се реши от т.нар. "суперделегати" - около 500 души, които ще имат право на глас без да са избирани в никой щат. Уви, Клинтън има голямо предимство при тях, но то не се знае знае ли се. Ако Сандърс събере повече гласове от "обикновените" избори вероятно голяма част от суперделегатите ще се съобразят с гласа на народа.
28 Март 2016 02:56
Кой ходи на първични избори за да гласува за Хилари? Държавни, щатски, градски служители, защото са назначени за заслуги и вярност към партията. Номенклатура, сегашна и бивша, заедно със семействата си. Много чеснокожи, защото Хилари държи техните тартори здраво. Пенсионери, феминистки, зрители на казионната амероканска телевизия, които никога не са имали свое мнение, което да не е прочетено от някъде.
Кои гласуват за Сандерс? Мнооооого млади хора, особенно тези, които са завършили колеж и са взели заем към $50,000 и не могат да си намерят работа, защото такава е идеята - да ги заробят още преди да са се осъзнали. Хора, които виждат лъжите на режима на Обама: по правило той обещава едно, а прави обратното. Сандерс никога не е крил, че е социалист. Той привлича избирателите си със своята последивателност и гтласуване по съвест.
Хилари, обаче, е подготвяна за президент през последните 2 години. Сорос налива стотици милиони в нейната кампания. Ако та спечели, не само няма да има положителни промени, но тя е най-вероятният кандидат за обтягане още повече на отношенията с Русия и Китай. ФБР я разследва за използване на частният и email account за секретна държавна информация. Има факти, че тя е нарушила законите и е лъгала конгресът. Ако кукловодите са решили да я направят презитент, тя ще стане президент.
"Американската демокрация" е тъжно шоу в което винаги печелят лошите, излъчвайки поредният Манджуриан кандидат.
Републиканците са в ужас от Тръмп! Те не го признават за легитимен кандидат, защото не бил от тайните общества. Републиканската номенклатура може да помогне на Хилари само и само за да спре Тръмп! Борбата не е ДП - РП, а аутсайдери, които искат промени, срешу номенклатурата на единственната партия с 2 хапещи се глави.
28 Март 2016 08:54
Републиканската номенклатура може да помогне на Хилари само и само за да спре Тръмп !

Както левицата във Франция помогна ("с отвращение" ) на Жак Ширак срещу Льо Пен.
28 Март 2016 09:25
***
28 Март 2016 12:06
А кой ще е кандидата на Демократите, май ще се реши от т.нар. "суперделегати" - около 500 души, които ще имат право на глас без да са избирани в никой щат.

и тогава що разкарват хората да гласуват, като нищо не зависи от тях?..
28 Март 2016 12:10
Ее ,все още не върви да ги лишат от тази илюзия!
28 Март 2016 15:35
Изборите определят 4765 делегата, суперделегатите са 500. Общо 5265.
28 Март 2016 19:18
OtvoriO4i 28 Март 2016 02:56
29 Март 2016 08:20
Мнооооого млади хора, особенно тези, които са завършили колеж и са взели заем към $50,000 и не могат да си намерят работа, защото такава е идеята - да ги заробят още преди да са се осъзнали.


И ся начи, като са се осъзнали, решили някой друг да връща парите дето са опукали в колежа. Цоциалисти и половина.
29 Март 2016 14:19
И ся начи, като са се осъзнали, решили някой друг да връща парите дето са опукали в колежа. Цоциалисти и половина.

Парите нямат абсолютно никакво значение за управляващите света, те използват парите, за да владеят света, да оставим, че си ги и печатат и създават сами виртуална шума, която не им струва нищо.
Парите имат значение за зомбираните и за теб.
29 Март 2016 14:21
И ся начи, като са се осъзнали, решили някой друг да връща парите дето са опукали в колежа.

29 Март 2016 18:34
Парите имат значение за зомбираните и за теб.


Tи не ревеше ли преди време, че ти е малко ти плащали ?
29 Март 2016 18:39
ти прочете ли аз какво съм писала?
А разбра ли го?
30 Март 2016 01:18
Отговаряш а въпроса ми, с въпрос.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД