:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 325
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Белгийски джихадист плаши Европа с нови атентати

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Италиански полицаи арестуваха алжиреца Джамал Един Уали край град Салерно. Белгийските власти издадоха заповед за ареста му, тъй като се смята, че той е помагал на извършителите на терористичните атаки в Брюксел и Париж да се сдобият с фалшиви документи за самоличност. Уали ще бъде екстрадиран в Белгия.
Белгийски джихадист, воюващ за "Ислямска държава" в Сирия, заплаши Белгия и Европа с нови атентати, предаде РИА "Новости". Роденият в Антверпен Хишам Шаиб отправя заплахата във видеозапис, качен в интернет. През февруари м.г. Шаиб, който е бивш член на забранената в Белгия екстремистка организация "Шериат за Белгия", е бил задочно осъден на 15 г. затвор за терористична дейност.

Белгийската полиция задържа вчера четирима души за разпит заради съмнения за връзки с терористични организации, съобщиха от федералната прокуратура. Те са арестувани при 13 спецоперации в Брюксел и градовете Дьофел и Мехелен. Белгийската прокуратура повдигна вчера обвинения срещу Абдерман Амеруд, задържан в петък в брюкселския квартал "Скарбек", предаде Интерфакс. Амеруд е обвиняван в участие в терористична групировка. Той бе задържан по време на разследване, свързано с арестите в парижкото предградие "Аржанте". По време на задържането Амеруд се е опитал да вземе заложници и полицията го е обезвредила с изстрел в крака. Парижкият атентатор Салах Абдеслам се опитва да омаловажи участието си в планирането на атентати във френската столица. Пред разследващите той посочил като главен организатор Абделхамид Абауд, който беше убит в парижкото предградие "Сен Дени" на 19 ноември. Досега са идентифицирани телата на 24 от загиналите 31 души при терористичните атаки в Брюксел на 22 март.



СТРАХ

56% от германците очакват да бъде извършен терористичен акт в родината им през тази година, сочат данните от проучване на общественото мнение, проведено от института Emnid и цитирано от в. "Билд ам Зонтаг". 38% са на противоположното мнение.
1
974
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
28 Март 2016 12:34
56% от германците очакват да бъде извършен терористичен акт в родината им през тази година


А, първо бежанци, елате, после, ама много ни е страх от атентати.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД