:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 297
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Машината за ориз

Умната машинка за готвене на ориз
Какво ядат китайците? Ориз. Как китайската технология реагира на този факт? Като създава смарт уред за готвене на ориз! Както корейците имат технологии за приготвяне на кимчи, така китайците от Xiaomi сътвориха "умен готвач" на ориз.

Xiaomi е огромна китайска компания, която у нас е позната на малцина - и то главно като производител на добри смартфони. Нейният уред за готвене на ориз, разбира се, може да се управлява с приложение на смартфон. Този уред гарантирана идеално сварен ориз. Работата е там, че всеки един различен вид ориз има различно време за варане, различно количество вода и трябва да опитате няколко пъти, преди да нацелите правилните пропорции. Затова в паметта на приложението са вкарани 200 марки ориз и има 2450 различни комбинации за варенето.

Първата ви работа е да сканирате бар кода на пакета ориз. После варите под налягане 1.2 атмосфери, при което водата кипва при 105 градуса и така се запазват всички витамини в ориза. Отвътре съдът е изработен от сив чугун, който отлично разпространява топлината и е покрит с незалепващо Neoflon покритие на китайския производител Daikin.

В Китай този уред струва 150 долара. Почти е сигурно, че няма да бъде на нашия пазар. Но някой ден Xiaomi сигурно ще прави и машина за лютеница :(
672
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД