:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 236
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Австрия е на път да си избере крайнодесен президент

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Крайнодесният Норберт Хофер от Партията на свободата спечели първия тур на президентските избори в Австрия с над 35% от гласовете на избирателите.
Кандидатът за президент на австрийската крайнодясна Партия на свободата Норберт Хофер спечели с голяма преднина първия тур на изборите за държавен глава, предадоха информационните агенции. Той взе 36.7% от гласовете на избирателите според предварителните данни. Хофер ще се яви на втория тур на изборите, който е насрочен за 22 май, срещу независимия кандидат, подкрепен от Зелените Александер ван дер Белен, взел 19.7%. За да спечели още на първия тур, кандидатът за президент трябва да получи поне 50% от гласовете на избирателите. Трета в кандидатпрезидентската надпревара се нареди независимата Ирмгард Грис с 18.8% подкрепа. Кандидатите на двете управляващи партии Андреас Кол от Австрийската народна партия и Рудолф Хундсторфер от Социалдемократическата партия претърпяха пълен провал, което е безпрецедентен случай в съвременната история на страната.

"Това е началото на нова политическа ера", обяви лидерът на Партията на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе след вота. Организацията в коалиция с Австрийската народна партия беше начело на страната в периода между 2000 и 2005 г., когато Виена беше временно лишена от право на глас в ЕС.
1
860
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
26 Април 2016 01:16
Да шофира много внимателно.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД