:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 240
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Брюкселската метростанция "Малбек" отново заработи вчера след терористичната атака от 22 март.
Германската авиация допуска



рекорден брой пропуски в областта на безопасността на пътниците, като само в Гърция има по-голямо неспазване на основните изисквания за защита на пътниците, сочи поверителен доклад на Европейския основен надзор в областта на авиацията, цитиран от в."Уолстрийт джърнъл". Германските регулатори имат 18 нерешени пропуски за безопасност - повече, отколкото редица по-малки и далеч не толкова богати страни, включително Босна, Словакия и Албания. Най-големият проблем на Берлин е "хроничен недостиг на персонал". В доклада не се дават конкретни обяснение на 21 нерешени пропуски за въздухоплавателната безопасност на Гърция.



Саудитска Арабия обяви план,

който цели да намали зависимостта й от приходи от "черно злато" до 2030 г., предадоха агенциите. Крал Салман одобри пакет от програми за икономическо и социално развитие. Част от програмата предвижда продажба на по-малко от 5 на сто от националната петролна компания "Сауди Арамко" и създаване на най-големия в света държавен инвестиционен фонд. Властите предвиждат още стъпки за преструктуриране на субсидиите, данък добавена стойност както за таксата за луксозни стоки. Спадът в цените на петрола накара арабската монархия да бръкне дълбоко в резервите си. Чуждестранните активи на Саудитска Арабия намаляха със 115 млрд. долара през миналата година и доведоха до бюджетен дефицит. Според експерти, интервюирани от "Блумбърг", откъсването от петрола ще бъде много трудна задача за икономиката на Рияд.



Би Би Си ще излъчи

документален филм, който ще представи нови доказателства, които предполагат, че малайзийският самолет, разбил се в Източна Украйна през юли 2014 г., може да е бил свален от украински изтребител, а не от ракета земя-въздух, пишат британските медии. Според друга теория, представена във филма, който ще бъде излъчен на 3 май, пътническият самолет е бил взривен при подкрепяна от ЦРУ "терористична операция", при която на борда са били поставени две бомби.
657
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД