:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 329
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

КЗК глоби "Лидл" с 1.8 млн. лв. заради заблуждаваща реклама

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи на "Лидл България" глоба от 1.8 млн. лв. заради заблуждаваща реклама. Санкцията е 0.35% от оборота на дружеството за предходната финансова година. Става въпрос за рекламната кампания под мотото "Спечели 366 дни безплатно пазаруване в "Лидл". Комисарите са решили, че тя е с подвеждащи и непълни условия - не са ясни сроковете на кампанията, как точно може да се участва в нея и др.

Според общите условия на кампанията тя се провежда в два етапа, в които обаче може да се участва по различен начин - със или без покупка. Различни са и наградите, които се дават при печалба. Въпреки това обаче посланието "Спечели 366 дни безплатно пазаруване" е присъствало във всички рекламни материали.

В становището си пред антимонополната комисия от "Лидл" са заявили, че не са съгласни с тези твърдения. От общите условия на кампанията е видно, че в рамките на периода, през който тя се провежда, са ясно обособени два отделни етапа, казват от компанията.

Глобата от близо 2 млн. лв. може да се обжалва пред Върховния административен съд (ВАС) в 14-дневен срок. Това е поредната санкция за "Лидл" от началото на годината. През февруари ВАС потвърди глоба от 370 859 лв. отново заради заблуждаваща реклама с мото "Най-доброто от България, най-доброто от Европа". В същото време през март КЗК започна проверка на веригата заради "съмнения за злоупотреба с по-силна позиция при договаряне".





2
1094
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
26 Април 2016 23:38
Искат да ги изгонят! БГ бизнеса конкуренция не понася!
27 Април 2016 14:29
Ново проявление на мафиотската държава и инкомпететните некадърници!!

Обвинението е повече от смехотворно.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД