:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 357
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Левски" задължи Петрович да спечели дубъл догодина

Сърбинът ще трябва да подготви и двама бъдещи треньори на "сините"
СНИМКИ: БГНЕС
Любо Петрович се завърна на "Герена", където като треньор спечели титлата преди 15 години. Тогава Георги Иванов все още беше действащ футболист.
Новият треньор на "Левски" - Любо Петрович, ще има за цел спечелване на титла и купа още през следващия сезон. Това обяви при представянето на сръбския специалист пред медиите спортният директор на клуба Георги Иванов. Според него именно опитният наставник ще успее да изгради манталитет на победители у футболистите от първия тим.

Самият Петрович заяви, че не се притеснява от изискванията и ще направи всичко възможно, за да постигне поставените му цели. "За да бъде прав футболният треньор, той трябва да побеждава. Това е мисъл на моя идол Йохан Кройф. Треньорът поема един отбор и заедно с това цялата отговорност, така че няма право да се оправдава със селекцията. Ако се вижда, че няма отбор, няма смисъл да започва работа", заяви Петрович.

Сърбинът допълни, че в тима ще бъдат привлечени двама нови чужденци, както и трима играчи от А група. На "Герена" той ще работи с хората от щаба на вече бившия треньор Стойчо Стоев. Това са Елин Топузаков, наставникът на вратарите Валентин Захариев, както и кондиционните специалисти Роко Перота и Ясен Екимов. В щаба на Петрович като асистент ще влезе и Асен Букарев. Именно той и Топузаков ще бъдат подготвени от новия треньор, за да могат един ден да водят тима.

"Бях треньор на Станимир Стоилов и той научи много неща от работата ни, като в крайна сметка успя в кариерата си. Това е моята максима - ученикът трябва да надмине учителя си. Работих и с Георги Дерменджиев (б.р. - наставника на "Лудогорец"), който също заслужава уважение", каза още Петрович.

Новият треньор на "Левски" отрече, че е само временен вариант на поста. Договорът му е за 1 година, но при постигането на успехи автоматично ще бъде удължен с още една.

"Левски" има отлична основа от млади играчи, което е една отлична база за постигане на сериозни успехи. Сигурен съм, че ще успеем да го направим", каза още европейският клубен шампион от 1991 г.
587
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД