:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 346
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Западът ще въоръжава Либия

Световните сили се съгласиха да вдигнат оръжейното ембарго върху Либия и са готови да предоставят оръжия за новото правителство на националното единство срещу "Ислямска държава" по негова молба.

"Правителството на националното единство изрази своите намерения да подаде съответно искане за освобождаване от оръжейно ембарго до комитета на ООН за либийските санкции, за да получи необходимите оръжия и материали, с които да се противопостави на терористични групи... Ние напълно ще подкрепим тези усилия", се казва в изявление от американския държавен секретар Джон Кери и 24 други дипломати след срещата им във Виена. Либия е в хаос от 2011 г. насам, когато беше свален от власт дългогодишният й лидер Муамар Кадафи. Впоследствие различни сражаващи се фракции се опитаха да наложат контрол в богатата на петрол държава. Възползвайки се от създалата се ситуация, "Ислямска държава" създаде в страната свой северноафрикански бастион. В момента родният град на Кадафи - Сирт, е едно от местата, където се провеждат тренировки на бойци на групировката.
742
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД